© Baykuş Haber

Dünyanın ikinci büyük krater gölünde turizm sezonu açıldı

Bitlis'in eşsiz doğal güzelliklerinden biri olan Nemrut Dağı ve Nemrut Krater Gölü, havaların ısınmasıyla birlikte turizm sezonunu açtı. Her mevsim kendine özgü bir güzelliğe bürünen bu muhteşem destinasyon, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) projesi çerçevesinde "mükemmeliyet ödülü" alan Nemrut Krater Gölü, buhar bacaları, küçük ve büyük gölleri ile her dönem ziyaretçilerine farklı güzellikler sunuyor.

Türkiye'nin en büyük krater gölü ve dünyanın ikinci büyük krater gölü unvanına sahip Nemrut Krater Gölü, yeni sezonun başlamasıyla ilk ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Kış aylarında yolunun karla kaplı olması nedeniyle erişimi zor olsa da şimdi ziyaretçiler, bu eşsiz doğal güzelliği keşfetmek için sıraya giriyorlar.

İstanbul'dan gelen Filiz Uysal, Nemrut Krater Gölü'nün dünyanın ikinci büyük krater gölü olduğunu belirterek, burayı görmek için İstanbul'dan geldiklerini ve bu güzel havada göl kenarında çay içip manzarayı izlediklerini dile getirdi. Ayrıca, herkesi bu güzellikleri görmeye davet etti.

Berna Ataşoğlu, Nemrut Krater Gölü'nü sosyal medya hesaplarında paylaşarak çevresindekileri bu güzellikleri görmeye teşvik ettiğini söyledi. Aynı zamanda bu bölgeyi her sene ziyaret ettiklerini ve buranın Türkiye'nin en büyük sırrı olduğunu ifade etti.

Nemrut Krater Gölü'nün ikinci kez ziyaretçisi olan Gülsel Bahadır, doğanın ve manzaranın harika olduğunu belirterek, herkesi bu benzersiz güzelliği keşfetmeye davet etti ve tereddüt etmeden gelmelerini önerdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER