© Baykuş Haber

Düzcede eski cezaevi kütüphaneye dönüştürülecek

DÜZCE BELEDİYE BAŞKANI ÖZLÜ, TARİHİ CEZAEVİNİ GEZDİ

Düzce Belediyesi, Akçakoca ilçesinde atıl vaziyette bulunan eski cezaevini kütüphane ve sosyal yaşam alanına dönüştürme projesini hayata geçiriyor.

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, eğitim alanında yapılan yatırımlara bir yenisini daha ekliyor. Daha önce eski kaymakamlık lojmanını Millet Kütüphanesi'ne dönüştüren ve iş adamı Hasan Ulusoy'un katkılarıyla inşa edilen Sabiha Ulusoy Kütüphanesi'nin inşasına destek veren Başkan Özlü, şimdi de Akçakoca Tarihi Cezaevi'ni kütüphane olarak yeniden hayata döndürmek için hazırlıklara başladı.

Adalet Bakanlığı'na bağlı ve atıl vaziyette bulunan bu tarihi cezaevinin Düzce Belediyesi'ne tahsisi için gerekli resmi işlemleri başlatan Başkan Özlü, tahsisin onaylanması durumunda ilk olarak mekanın çevresinin temizlenmesi için talimat verdi.

Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Belediye Başkanı Özlü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı temizlik çalışmalarını inceledi ve tarihi cezaevini gezdi. Ayrıca, mekan için hazırlanan proje hakkında da görüşmeler yapıldı.

Başkan Özlü, yaptığı açıklamada, kısa süre içinde yapım aşamasına geçeceklerini belirterek, bu tarihi cezaevini kütüphane olarak yeniden hayata geçireceklerini ve buranın özellikle Düzce Üniversitesi öğrencileri için bir çalışma ve okuma alanı olacağını ifade etti.

Bu projenin Akçakoca için büyük bir kazanç olacağını söyleyen Başkan Özlü, Düzce Üniversitesi'nin Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin burada bulunduğunu ve öğrencilerin burada kitap okuyup ders çalışabilecekleri bir mekan yaratılacağını dile getirdi. Vali Selçuk Aslan da projeyi destekledi ve tarihi cezaevini kütüphane olarak yeniden hayata geçirmenin Akçakoca için büyük bir katkı olacağını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER