© Baykuş Haber

Düzcenin yeni etkinlik merkezi olacak

DÜZCE BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI OKAN KALTU, KENT MERKEZİNDE Kİ STADYUMUN YERİNE YAPILACAK OLAN İKİNCİ ETAP MİLLET BAHÇESİYLE ŞEHRİN MERKEZİNDE RAHATÇA NEFES ALABİLECEK BİR KONSEPT HALİNE GELECEĞİNİ SÖYLEDİ.

Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Okan Kaltu, kent merkezindeki stadyumun yerine inşa edilecek olan ikinci etap Millet Bahçesi projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kaltu, şehrin merkezinde rahatça nefes alınabilecek bir konseptin hayata geçirileceğini belirtti.

Başkan Dr. Faruk Özlü'nün geleceğin şehri vizyonu ve şehri bütünsel bir yaklaşımla ele alarak başlattığı projelerle stadın mevcut alanından kaldırılacağını ifade eden Düzce Belediyesi Başkan Yardımcısı Okan Kaltu, şunları söyledi: "Bu stadyum, Düzcelilerin kalbinde özel bir yere sahiptir ve pek çok hatıra barındırır. Ancak hızla büyüyen şehirlerde stadlar genellikle şehir içinde yer aldığı için taşınmak zorunda kalır. İlk aşamada maraton tribünlerinin Şıralık tribünlerine taşınmasıyla başladık. Şimdi ise bu alana Millet Bahçesi yapmayı planlıyoruz. Hemen arkasındaki kısım Millet Bahçesi -1, burası da Millet Bahçesi-2 olarak düzenlenecek. Çim saha olarak kullanılmaya devam edecek ve aynı zamanda bir sahne inşa ediyoruz. Bundan sonra Düzce'de düzenlenecek tüm konserler ve etkinlikler burada gerçekleşecek."

Millet Bahçesi -1 ile Millet Bahçesi-2'yi birbirine bağlayacakları "Yeşil yol" adını verdikleri bir cadde oluşturacaklarını belirten Kaltu, "Bu caddeyi trafiğe kapatıp bir kafeterya caddesine dönüştüreceğiz. Düzce'nin iki önemli alanını birleştirecek olan bu cadde, şehre nefes aldıracak. 15 Temmuz Parkı ile birleştirerek Düzcelilerin kullanımına sunacağız. Ayrıca, Nurettin Zafer Stadyumu'nu da yedek sahanın yanına taşıyarak şehir içinde 52 dönümlük yeşil bir alan oluşturacağız. İki Millet Bahçesini birleştirerek insanlara alternatifler sunacağız. Bu alanlar, Düzce'nin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olacak. Projeyi hayata geçirirken çevresini de düzenleyerek önümüzdeki yıllarda çevresinin hızla gelişeceğini göz önünde bulunduruyoruz." şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER