© Baykuş Haber

(Düzeltme) Rusyada sahte alkolden 29 kişi öldü

Rusya'da yaşanan sahte alkol krizi büyük bir tehlike oluşturuyor. Ulyanovsk şehrinde meydana gelen olayda, sahte alkol içen 29 kişi hayatını kaybederken, 61 kişi tedavi altına alındı. Sağlık Bakanlığı, olayla ilgili olarak bir açıklama yaparak, 4 kişinin durumunun ağır olduğunu bildirdi. Bakanlık, halkı "yaşamlarını riske atmamaları" konusunda uyardı ve sahte alkolün satıldığı durumda yetkililere bilgi verilmesini istedi.

Ulyanovsk Valisi Aleksey Russkikh, bölge halkının Samara şehrinde üretilen sahte alkolu tükettikten sonra hastalandığını ve hastanelerde tedavi gördüğünü açıkladı. Güvenlik güçlerinin bu ürünlere el koyduğu da belirtildi. Soruşturma sonucunda, alkolün metanol içerdiği ve bu maddenin insanlar için son derece tehlikeli olduğu tespit edildi.

Rusya'da sahte alkol, özellikle kırsal bölgelerde yaşam standartlarının düşük olduğu yerlerde sıkça karşımıza çıkıyor. 2021 yılında da benzer bir olayda 34 kişi metanol içeren sahte alkol nedeniyle hayatını kaybetmişti. Bu nedenle halkın sahte alkolden uzak durması ve şüpheli durumları yetkililere bildirmesi büyük önem taşıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER