© Baykuş Haber

(Düzeltme) Yüksekovanın il olması ihtimali vatandaşları sevince boğdu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Türkiye'nin idari yapısını güçlendirmek ve geliştirmek amacıyla yeni illerin kurulabileceğini belirttiği açıklaması, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde büyük bir heyecana yol açtı. Bahçeli'nin, "Yeni yüzyılda, 100 il, bin ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür" ifadeleriyle Yüksekova'nın il olma ihtimalinin tekrar gündeme gelmesi, vatandaşlar arasında büyük bir heyecana neden oldu.

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, Yüksekova'nın uzun yıllardır il olma taleplerini dile getirdiklerini ve bu açıklamanın kendilerini heyecanlandırdığını belirtti. Aynı şekilde Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Yüksekova'nın il olmasıyla bölge ekonomisinin canlanacağını ifade ederek, bu kararın yerel ekonomiye can suyu olacağını söyledi.

Esnaf ve vatandaşlar da bu kararı olumlu karşılayarak Yüksekova'nın il olmayı hak ettiğini ve bu yönde atılacak adımları heyecanla beklediklerini dile getirdiler. Yüksekova'nın il olması, yerel ekonomiye olumlu katkı sağlayacak ve bölgenin gelişimine büyük etki edecektir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER