© Baykuş Haber

Ebeveynlere YKS öncesi uyarı

KOCAELİ SAĞLIK VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLER İÇİN GÖLGE ÖĞRETİCİLİK BÖLÜM BAŞKANI VE AİLE DANIŞMANI ÖGR. GÖR BARIŞ TUNCER, YKS’YE SAYILI GÜNLER KALA EBEVEYNLERE YÖNELİK ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU.

Yaklaşan YKS sınavı öncesi uzmanlar, ebeveynleri çocuklarının kaygı seviyelerini artırmamaları konusunda uyarıyor. Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Engelliler için Gölge Öğreticilik Bölüm Başkanı ve Aile Danışmanı Öğr. Gör. Barış Tuncer, ebeveynlere yönelik önemli tavsiyelerde bulundu.

Tuncer, sınav stresini azaltmanın önemine vurgu yaparak ebeveynlerin sınavla ilgili çocuklarına baskı yapmaması gerektiğini belirtti. Ayrıca, sınavın sonuçlarına fazla odaklanmanın çocuklarda kaygı ve stresi artırabileceğini ifade etti.

Ebeveynlere tavsiyelerde bulunan Tuncer, "Sınavdan sonra görüşeceğiz, ne yaptığın ortaya çıkacak vb. cümleler kurmayın. Bu durum çocuğunuzda kaygı ve stresin artmasına endişe ve paniğe kapılmasına neden olabilir. Bunun yanında çatışmaların gerginliklerin artmasına yol açar. Sizin için sınavın ne anlam ifade ettiği, sınava yönelik tutum ve yaklaşımlarınız çocuğunuz açısından çok önemlidir. Kendi kaygılarınızı çocuğunuza yansıtmayın. Yüksek beklentilere girmek, detaylarla çok fazla ilgilenmek ve sınavı bir araç değil amaç olarak değerlendirmek çocuğunuzda sınav kaygısına neden olabilir" dedi.

Tuncer, çocuklara güven verilmesi, sınavı abartmamanın önemli olduğunu vurgulayarak, çocukların sosyal etkinliklere ve arkadaş çevresine zaman ayırmalarının da gerektiğini belirtti.

Sınav döneminde çocukların fiziksel ve duygusal belirtiler göstermeye başladığını anlatan Tuncer, eğer çocuklarda ciddi bir kaygı belirtisi görülüyorsa, profesyonel yardım alınmasının gerektiğini söyledi.

Sonuç olarak, sınav döneminde ebeveynlerin çocuklarına destek olmaları, sınavı abartmadan ve stres yaratmadan geçirmeleri önemli bir rol oynuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER