© Baykuş Haber

Edirne’de 602 kaçak göçmen yakalandı, 19 organizatör tutuklandı

Ünsal YÜCEL/EDİRNE, (DHA)- EDİRNE’de, jandarma operasyonlarında yasa dışı yollarla yurt dışına çıkış yapmak isteyen 602 kaçak göçmen yakalandı, gözaltına alınan 44 organizatörden 19’u tutuklandı.

Edirne'de gerçekleştirilen jandarma operasyonları sonucunda, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 602 kaçak göçmen yakalandı. Ayrıca, bu operasyonlarda gözaltına alınan 44 organizatörden 19'u tutuklandı. İşte detaylar:

Edirne İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde faaliyet gösteren istihbarat, terörle mücadele, kaçakçılık, JASAT ve asayiş timleri, son bir hafta içinde ortaklaşa operasyonlar düzenledi. Bu operasyonlar kapsamında şüpheli 32 araç durduruldu ve bu araçlarda yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 602 kaçak göçmen yakalandı. Aynı operasyonlarda 44 organizatör de gözaltına alındı.

Yakalanan kaçak göçmenler, gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından Edirne Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Organizatörler ise ellerindeki cep telefonları ve organizatörlük faaliyetlerinden elde ettikleri değerlendirilen paralarla birlikte kullanıldıkları tespit edilen 32 araç üzerinden soruşturma kapsamında ifadeleri alındı. Bu araçlar, savcılık talimatıyla el konularak trafik yönünden idari para cezası uygulandı ve yediemin otoparkına çekildi.

Gözaltına alınan 44 organizatör, jandarma işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakimlik tarafından mahkemeye çıkarılan organizatörlerden 19'u tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu operasyonlar, yasa dışı göçmen kaçakçılığına karşı mücadelede ciddi bir adım olarak kayda geçti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER