© Baykuş Haber

Edirne’de 662’nci Kırkpınar için boy ayrımı ve kayıt işlemleri başladı

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- Edirne’de 7 Temmuz Cuma günü başlayacak 662’nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi, pehlivanların boy ayrımı ve kayıt işlemleri başladı. Toplam 14 boyda gerçekleştirilen kayıt işlemleri için güreşçiler Mimar Sinan Spor Salonu’nu doldururken, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Merkez Hakem Komitesi Başkan Vekili Servet Yıldız, bu yıl rekor sayıda katılım beklediklerini dile getirdi.

Edirne'de 7 Temmuz Cuma günü başlayacak olan 662'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesinde, güreşçilerin boy ayrımı ve kayıt işlemleri başladı. Bu yıl rekor sayıda katılımın beklendiği etkinlik, UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası listesinde yer alıyor. Minik boy pehlivanların Kırkpınar Er Meydanı'nda dualı çayıra salınmasıyla başlayacak olan güreşler için pehlivanlar, Mimar Sinan Spor Salonu'nda kilolarını ölçtürüp kayıtlarını yaptırdı.

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Merkez Hakem Komitesi Başkan Vekili Servet Yıldız, bu yıl rekor katılım olacağını söyleyerek, kayıtların bugün ve yarın saat 18.00'a kadar süreceğini belirtti. Yıldız, ayrıca güreşçilerin kayıt öncesi internet sitesi üzerinden sisteme girdiklerini ve kuraların otomatik olarak çekildiğini açıkladı.

662'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde boy ayrımı ve kayıt işlemleri, yarın saat 18.00'de sona erecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER