© Baykuş Haber

Edirnede başpehlivan Nedim Gürel oldu

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ'NİN EV SAHİPLİĞİNDE YAPILAN VE TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU TARAFINDAN EDİRNE’DE DÜZENLENEN TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER YAĞLI GÜREŞ ŞAMPİYONASI'NDA BAŞPEHLİVAN NEDİM GÜREL OLDU.

Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye Üniversiteler Yağlı Güreş Şampiyonası'nda başpehlivanlık unvanını kazanan isim, Nedim Gürel oldu. Bu önemli etkinliğe 8 farklı üniversiteden toplamda 62 güreşçi katıldı. Şampiyona, destek boy güreşleriyle başladı ve öğleden sonra başpehlivanlar arasındaki final müsabakaları büyük bir heyecanla izlendi.

Başpehlivanlık finalinde, Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Nedim Gürel, rakibi Tanju Gemici'yi yenerek Türkiye Üniversiteler Yağlı Güreş Şampiyonası'nın başpehlivanı oldu. Ödül töreninde, başpehlivanlara ödülleri Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu tarafından verildi.

Bu tarihi organizasyonun Trakya Üniversitesi'nin girişimleriyle düzenlendiğini vurgulayan başpehlivan Nedim Gürel, galibiyetiyle mutlu olduğunu belirtti. Ayrıca, gelecekteki hedefinin altın kemerle taçlandırılan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde zafer elde etmek olduğunu dile getirdi ve "Formun zirvesinde hissediyorum kendimi, güçlüyüm. Katıldığım her müsabakada kürsünün en üst basamağına çıkmak için çabalıyorum. Bu organizasyonda başpehlivanlık unvanını kazandığım için çok mutluyum" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER