© Baykuş Haber

Edirnede güzel sanatlar fakültesinde mezuniyet coşkusu

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİNDE DİPLOMA ALMAYA HAK KAZANAN ÖĞRENCİLER İÇİN “MEZUNİYET TÖRENİ” VE MEZUNLARIN ESERLERİNDEN OLUŞAN “MEZUNİYET SERGİSİ” DÜZENLENDİ.

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde mezun olan öğrenciler için bir mezuniyet töreni ve mezuniyet sergisi düzenlendi. 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı mezunları, törenle diplomalarını aldılar. Törene Trakya Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesi'nde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende, Grafik Tasarımı, İletişim ve Tasarımı, Heykel ve Resim bölümlerinden mezun olan öğrenciler için bir dizi etkinlik düzenlendi. Mezun öğrenciler adına bir konuşma yapan fakülte birincisi Olga Erdem, duygusal bir konuşma yaparak mezuniyetlerini kutladı ve ailelere ve akademisyenlere teşekkür etti.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, mezun öğrencilere hitap ederek sanatın insanların kendini ifade etme biçimi olduğunu vurguladı ve mezunların bu evrensel dili kullanarak başarıya ulaşabileceklerini söyledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, öğrencilere yeni bir başlangıç yapmanın önemini anlatarak, değişimin hızla gerçekleştiği günümüzde bilgi ve becerilerini sürekli olarak yenilemeleri gerektiğini belirtti. Ayrıca öğrencilere icatlar yapmaları gerektiği konusunda cesaretlendirmelerde bulundu.

Tören, mezun öğrencilerin diploma almaları ve meslek andını okumalarıyla sona erdi. Mezuniyet töreninin ardından öğrencilerin özgün eserlerinin yer aldığı "Mezuniyet Sergisi"nin açılışı gerçekleştirildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER