© Baykuş Haber

Edirnedeki tarihi çarşılarda Kurban Bayramı hareketliliği başladı

EDİRNE'DE KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ ALIŞVERİŞ YAPMAK İSTEYEN YERLİ VE YABANCI VATANDAŞLAR İLE MEMLEKET HASRETİYLE TÜRKİYE'YE GİRİŞ YAPAN GURBETÇİLER, TARİHİ ÇARŞILARDA YOĞUNLUK OLUŞTURUYOR.

Edirne'de, Kurban Bayramı öncesinde alışveriş yapmak isteyen yerli ve yabancı vatandaşlar ile memleket hasretiyle Türkiye'ye giriş yapan gurbetçiler, tarihi çarşılarda hareketlilik yaratıyor. Bayram yaklaşırken vatandaşlar alışveriş telaşına girişti. Kentteki Osmanlı mirası Tarihi Alipaşa Çarşısı ve diğer çarşılar, alışveriş yapmak isteyenleri ağırlıyor. Esnaf, en kaliteli ürünleri sunabilmek için gecesini gündüzüne katarken, bu sayede müşterilere hizmet veriyor.

Tarihi Alipaşa Çarşısı, sıcak havaya rağmen doğal serinlik ve ferahlık hissi sunmasıyla özellikle turistlerin ilgisini çekiyor. Kurban Bayramı öncesi tarihi çarşılarda bayram hareketliliğinin başladığını belirten Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, geçen yıl yaşanan depremin Ramazan Bayramı'nı buruk geçirmelerine neden olduğunu hatırlattı. Sanış, şu anda Kurban Bayramı hazırlıklarının yapıldığını ve herkesin bir şeyler almaya çalıştığını ifade etti.

Tarihi Alipaşa Çarşısı esnafı Ahmet Tatlıses, yerli ve yabancı vatandaşların yanı sıra gurbetçilerin de alışverişlerini Edirne'den yaptığını söyledi. Kurban Bayramı'nın Edirne'ye ve İslam alemine hayırlı olmasını dileyen Tatlıses, herkesin bayramı en güzel şekilde geçirmesini temenni etti. Tatlıses ayrıca, 6 Şubat depreminde mağdur olan depremzedelerin bayramını da kutladı.

Emin Özbostan, alışverişlerin son güne doğru daha da artmasını beklediklerini söyledi ve bayram hareketliliğinin başladığını belirtti. Gurbetçilerin Edirne'ye uğrayıp alışveriş yapmasının esnafı sevindirdiğini dile getiren Özbostan, özellikle Edirne'nin gastronomi ürünlerini tatmak isteyen gurbetçilerin, ciğer gibi lezzetlere yönelik ilgi gösterdiklerini vurguladı.

Kurban alışverişi için Yunanistan'dan gelen Necla Çolakhasan, tarihi çarşıyı ve Edirne'nin lezzetlerini çok beğendiklerini söyledi ve kızıyla birlikte hem gezip hem de bayram alışverişi yapmayı planladıklarını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER