© Baykuş Haber

Edremit Belediyesinin ata tohumu projesi büyüyor

BALIKESİR EDREMİT BELEDİYESİ’NİN GENETİĞİ BOZULMAMIŞ ATA TOHUMLARININ ÜRETİLDİĞİ “CUMHURİYET ÇİFTLİKLERİ” PROJESİ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR. 3 YILDIR ÇIKRIKÇI MAHALLESİ’NDE BULUNAN BELEDİYE ARAZİSİNDE ÇOĞALTILAN TOHUMLAR ÇEŞİTLENDİRİLİYOR.

Balıkesir Edremit Belediyesi'nin "Cumhuriyet Çiftlikleri" projesi, genetiği bozulmamış ata tohumlarının üretildiği bir girişim olarak büyümeye devam ediyor. Çıkrıkçı Mahallesi'nde bulunan belediye arazisinde gerçekleştirilen bu proje, 3 yıldır başarıyla yürütülüyor.

Edremit Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, 7 dekarlık arazide ata tohumları ve yerli tohumlar üretiyor. Projeyi sürdürerek üretilen ürünler çeşitlendiriliyor ve hasat döneminde elde edilen uygun meyvelerden tohumlar ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtılıyor. Bu yaklaşım, üreticilere destek olmayı, yerel sebzelerin tanıtımını yapmayı ve saksı bahçeciliği gibi küçük ölçekli tarım uygulamalarını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Ayrıca, projenin bir parçası olarak yaz ve kış sebzelerinden oluşan geniş bir tohum çeşitliliği geliştiriliyor. 13 farklı yaz sebzesi bitkisi, 34 çeşit domates, 6 çeşit salatalık, 19 çeşit biber, 23 çeşit fasulye ve daha birçok ürün dahil olmak üzere toplamda 144 çeşit tohum çalışmaları yapılıyor.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, projenin önemini vurgulayarak, "Göreve geldiğimiz ilk günden beri vurguladığımız 3T kalkınma projemizin bir ayağı olan tarım projesi kapsamında yerli tohumlarımızdan ürünler elde ediyoruz. Binlerce yıl boyunca bu topraklarda yetişmiş bereketli ürünlerimizi tekrar hayata geçiriyor ve elde edilen tohumları vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Cumhuriyet Çiftliklerimizde üretimi artırarak, çalışmalara ve yerli tohumları desteklemeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Ayrıca, AR-GE faaliyetleri çerçevesinde reçellik patlıcanlardan hazırlanan patlıcan reçelinin üretildiği ve yapılan analizlerin olumlu sonuçlar verdiği, bu ürünün üretimine başlanacağı da belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER