© Baykuş Haber

Edremit Belediyesinin BESYO kurslarıyla 58 kişi üniversiteye yerleşti

VAN’IN EDREMİT BELEDİYESİNİN ÜCRETSİZ SUNDUĞU ÜNİVERSİTE HAZIRLIK KURSLARINA KATILAN ÖĞRENCİLERDEN 58’İ DAHA BÜYÜK BAŞARI ELDE EDEREK GÖZDE EĞİTİM KURUMLARINA YERLEŞTİLER.

Van'ın Edremit Belediyesi tarafından ücretsiz sunulan üniversite hazırlık kurslarına katılan öğrenciler arasından 58 kişi, büyük başarı elde ederek gözde eğitim kurumlarına yerleşti. Her yıl olduğu gibi 2023-2024 eğitim döneminde de Edremit Belediyesi, üniversiteye hazırlanan gençlere destek olmak amacıyla hazırlık kursları düzenledi. Kursiyerler, başarılı bir hazırlık dönemi geçirdikten sonra istedikleri bölümlere yerleşmeyi başardılar. Özellikle Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) kurslarına katılan öğrenciler, Marmara, Aydın, Cerrahpaşa, Kars, Artvin, Adıyaman, Siirt, Bingöl, Mardin, Tunceli, Mersin, Siirt, Diyarbakır ve Ağrı gibi farklı illerdeki üniversitelere girmeye hak kazandılar.

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, gençlerin üniversiteye hazırlanmalarına destek olmanın ve eğitimde fırsat eşitliğini sağlamanın önemine vurgu yaparak, bu yıl da gençleri üniversiteye hazırladıklarını söyledi. Başkan Say, eğitim alanında birçok önemli adım attıklarını ve gençlerin üniversite hayallerini gerçekleştirmeleri için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. BESYO kursları ile 58 öğrencinin üniversiteye yerleştiğini belirten Say, toplamda 250 öğrencinin bu kurslar sayesinde hayallerine kavuştuğunu dile getirdi. Gençlere başarılar dileyen Başkan Say, onların gurur kaynağı olduğunu ve yolunun açık olmasını temenni etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER