© Baykuş Haber

Egenin iki yakasını birleştiren Girit Festivaline yoğun ilgi

EGE’NİN İKİ YAKASINI BİRLEŞTİREN GİRİT FESTİVALİ’NE YOĞUN İLGİ

Kuşadası Belediyesi ve Giritliler Federasyonu (GİRİTFED) işbirliğiyle 11. kez düzenlenen Uluslararası Giritliler Festivali'nin ikinci günü, Tarihi Kervansaray'da büyük bir coşku içinde geçti. Festivalde, Girit'e özgü lezzetlerin sunulduğu stantlar kuruldu ve Girit'ten gelen müzik grupları tarafından konuklara keyifli anlar yaşatıldı. Ayrıca festivalde sergilenen Girit dansları da katılımcılara unutulmaz bir deneyim sundu.

Kuşadası'da gerçekleşen festivalin ikinci günü, 'Mübadele Fotoğrafları' adlı bir fotoğraf sergisinin açılışıyla başladı. Ardından sahne alan Girit folklor ekibi, Girit'e özgü geleneksel dansları sergiledi. Yunanistan'dan gelen müzik gruplarının coşku dolu performanslarıyla festival alanı bayram havasına büründü. Ayrıca festival kapsamında gösterilen 'Girit Limon Ağacı' adlı belgesel film, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Festivalin ikinci gününde kurulan lezzet stantları da büyük ilgi gördü. Katılımcılar, Kuşadası Aşçılar Derneği'nin danışmanlığında hazırlanan Girit mutfağından lezzetleri tatma fırsatı buldular. Ayrıca İbramaki Sanat Galerisi'nde düzenlenen 'Bir Göçün Hikayesi: Girit ve Giritliler' başlıklı söyleşi de festivale katılanlara ilgiyle takip edildi.

Festivalin ikinci günü, Dj performansının ardından sahne alan Göknur Onur konseriyle sona erdi. Etkinliklere, çeşitli siyasi temsilciler, belediye başkanları, federasyon başkanları ve Giritli derneklerden gelen katılımcılar da iştirak etti.

Kuşadası Belediyesi ve GİRİTFED tarafından düzenlenen Uluslararası Giritliler Festivali, Davutlar Mahallesi'nde bulunan Sevgi Plajı'nda gerçekleştirilecek çeşitli etkinliklerle devam edecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER