© Baykuş Haber

EGİAD ve TRAI - Türkiye Yapay Zekâ İnisiyatifi iş birliğine vardı

EGİAD VE TRAI - TÜRKİYE YAPAY ZEKÂ İNİSİYATİFİ İŞ BİRLİĞİNE VARDI

Artık bilim kurgu filmlerindeki gibi değil, yapay zeka insanların hayati önem taşıyan konularında da etkili bir rol oynuyor. EGİAD, Türkiye Yapay Zekâ İnisiyatifi ile işbirliği yaparak, yapay zekanın insan hayatındaki rolünü ele alan bir etkinlik düzenledi. EGİAD Gelecek: TRAI-Türkiye Yapay Zekâ İnisiyatifi Bilgilendirme Toplantısı adı altındaki etkinliğe, TRAI Direktörü Can Sinemli ve İş Geliştirme Birimi Sorumlusu Zeynep Mavi konuşmacı olarak katıldı.

Türkiye Yapay Zekâ İnisiyatifi (TRAI), 2017 yılında yapay zeka farkındalığını artırmayı ve ekosistemi geliştirmeyi hedefleyen bir girişim olarak kuruldu. EGİAD işbirliğiyle bu girişimlerin, akademi ve özel sektör ile işbirliği yaparak, ortak projelerde bulunarak ve yatırımcılarla buluşarak desteklenmesi amaçlanıyor. Şu an TRAI ekosistemine dahil olan yapay zeka girişimlerinin sayısı 259'a yükselirken, 50'den fazla özel sektör şirketi de bu ekosistemde yer alıyor.

EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, yapay zekanın iş dünyası, sağlık sektörü, eğitim ve daha birçok alanda hızla yeni değerler oluşturduğunu ve hayatımızı önemli ölçüde değiştirdiğini vurguladı. Ayrıca, yapay zekanın sağlık sektöründe, özellikle COVID-19 pandemisi sırasında hastalık tespiti, ilaç geliştirme ve veri analizi konularında büyük katkı sağladığını belirtti.

Yelkenbiçer, EGİAD'ın Ege Bölgesi'nde yapay zeka farkındalığını artırmaya ve kullanımını yaygınlaştırmaya çalıştığını ve iş birliği yaparak bu hedefe ulaşmayı amaçladıklarını söyledi.

TRAI Direktörü Can Sinemli ve İş Geliştirme Birimi Sorumlusu Zeynep Mavi, TRAI'nin yapay zeka alanındaki faaliyetlerini ve hedeflerini paylaştılar. Ayrıca, yapay zeka alanında devlet teşviklerinin artmaya başladığını ve bu alanda daha fazla farkındalık yaratılması gerektiğini vurguladılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER