© Baykuş Haber

Eğitim Fakültesinde 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremleri konuşuldu

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ’NDE “6 ŞUBAT 2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMLERİ VE AFET BÖLGESİNDEN İZLENİMLER” BAŞLIKLI KONFERANS DÜZENLENDİ.

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi, "6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremleri ve Afet Bölgesinden İzlenimler" adlı bir konferans düzenledi. Konferans, Eğitim Fakültesi E Blok Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi ve Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Baki Öztürk'ün sunumuyla gerçekleşti. Dekan Prof. Dr. Erkan Dinç ve birçok akademisyen ile öğrencinin katılım gösterdiği etkinlik, Kahramanmaraş'taki depremler ve afet bölgesi hakkında izlenimlerin paylaşıldığı bir platform sundu.

Prof. Dr. Baki Öztürk, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki akademik çalışmalarını ve saha incelemelerini aktardı. Depremin son 100 yılın en büyük felaketi olduğuna dikkat çeken Öztürk, depremin ardından yerinde yapılan saha çalışmalarını ve yabancı akademisyenlerle işbirliği içinde gerçekleştirilen koordineli çalışmaları anlattı.

Ayrıca, depremin jeolojik, jeomorfolojik ve jeofizik yönlerini değerlendiren Prof. Dr. Öztürk, yer kabuğundaki kaymaların ve enerji birikimlerinin sonucunda yaşanan depremi fizik yasalarıyla açıkladı. Depremin binalardaki ivme etkisi nedeniyle büyük hasara yol açtığını belirtti ve bu hasarın fiziksel nedenlerini izah etti.

Konferansın sonunda, Prof. Dr. Baki Öztürk'e katılım belgesi sunuldu ve etkinlik başarılı bir şekilde sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER