© Baykuş Haber

Eğitim Fakültesinden Türkiye Çevre Haftasına özel etkinlik

DÜZENLENEN SEMİNER SONRASI ÇÖP TOPLAMA ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eskişehir'de, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından "Farkındayım: İklim ve Çevre Değişiyor" başlıklı bir seminer düzenlendi. Seminer, Anadolu Üniversitesi Sinema Salonu'nda gerçekleştirildi ve Mustafa Kemal Ortaokulu ile Şehit Teğmen Subutay Alkan Ortaokulu öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Etkinliğe Farmakoloji Uzmanı ve Çevre Gönüllüsü Didem Değirmenci ile Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç konuşmacı olarak katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Erkan Dinç, katılımcılara Çevre Haftası'nı kutlayarak, çevre ve iklim değişikliği konularına dikkat çekti. İnsan nüfusunun hızla arttığı bir dönemde çevreye olan olumsuz etkinin de arttığını vurguladı.

Didem Değirmenci, seminerde hava, iklim ve iklim araştırmalarına odaklanarak çevre konularında bilgi verdi. İklim değişikliği ve çevresel sorumluluklar hakkında öğrencilere bilgi verdi ve bireysel aksiyonların önemini vurguladı. Ayrıca sera gazlarının etkileri ve dünya üzerindeki iklim krizi hakkında bilgi verdi.

Seminerin sonunda Didem Değirmenci'ye teşekkür belgesi verildi. Etkinliğin ikinci bölümünde öğrenciler, "Temiz Çevre, Temiz Yaşam" temasıyla Japon Bahçesi'nde drama etkinliği gerçekleştirdi. Daha sonra öğrenciler, Mustafa Kemal Ortaokulu bahçesinde çevre temizliği yaparak etkinliği tamamladılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER