© Baykuş Haber

Eğitim öğretim yılı başladı, okul servisleri güvenli ulaşım için hazır

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI, 11 EYLÜL’DE BAŞLADI. ÖĞRENCİLERİN OKULA ULAŞIMINDA ÖNEMLİ BİR ROL OYNAYAN OKUL TAŞITLARI, GÜVENLİ ULAŞIM İÇİN HAZIR HALE GETİRİLDİ.

2023-2024 eğitim öğretim yılı, 11 Eylül tarihinde başladı ve öğrencilerin okullara güvenli bir şekilde ulaşmalarını sağlayan okul servisleri bu yeni döneme hazır hale getirildi.

Yeni eğitim öğretim yılı başladığında, veliler öğrencilerin güvenli bir şekilde okullarına gitmelerini sağlamak amacıyla okul servislerini tercih ediyor. Veliler, bu servisleri seçerken emniyet kemerlerinin sorunsuz çalışmasına, GPS ile izlenebilme özelliğine, cam kilidinin bulunmasına ve diğer güvenlik önlemlerine dikkat ediyorlar. Okul servisi şoförleri ise öğrencilerin güvenli bir şekilde okullarına ulaşmalarını sağlamak için özveri ile çalışıyorlar.

Okul servisi şoförlerinden Zeki Karaduman, mevsime uygun bakımların yapıldığını belirterek, kış aylarında klima, emniyet kemerleri ve koltuk sensörlerinin bakımlarının yapıldığını söyledi. Karaduman, "Çocuklarımız için güvenli olabilecek her şeyi elimizden geldiğince yapıyoruz" dedi.

Sabahları öğrencileri okul taşıtı rehberleri ile aldıklarını ifade eden Karaduman, çocukların güvenliğini sağlamak için özenle hareket ettiklerini söyledi. Okul servislerinde yaşanan süreci şöyle anlattı: "Çocukları yolun sağından aldığımız zaman rehber öğretmenlerimiz aşağıya iner, çocuğu velisinden teslim alır arabaya bindirir, üç noktalı emniyet kemeri dediğimiz hem boyuna hem de boynuna göre ayarlı olan emniyet kemerini bağlar. Ben de bunu görür ve hareket ederim. Çocuklarımızı güvenli bir şekilde okullarımıza teslim ederiz."

Karaduman, araçların yeni nesil olmasından dolayı güvenlik açısından bir sorun yaşamadığını ve kendilerinin sürekli eğitim aldığını söyledi.

Okul servislerinde öğrenci unutulmaması için koltukların sensörlerle takip edildiğini belirten Karaduman, bu önlem sayesinde çocukların güvende olduğunu ifade etti.

Okul taşıtı rehberi Hilmi Kılıçaslan da öğrencilerin servise inip binerken güvenliğini sağladıklarını ve emniyet kemerlerini takarak hareket ettiklerini söyledi. Kılıçaslan, "Elinden tutup arabaya bindiriyoruz. Emniyet kemerini takıyoruz, şoför öyle hareket ediyor. Sokağın dar olduğu yerlerde araç çapraz duruyor, karşıda olduğu zaman karşıya geçerek çocuğun elinden tutup servise bindirdikten sonra kemerini takıyoruz ve hareket ediyoruz" dedi.

Bu denetimler, öğrencilerin güvenli bir şekilde okula gitmelerini sağlamak ve velilerin çocuklarını güvende hissetmelerini sağlamak amacıyla yapılan önemli bir çalışmadır. Okul servisi şoförleri, öğrencilerin güvenliğini en üst düzeyde sağlamak için büyük bir özveri ile çalışmaktadır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER