© Baykuş Haber

Eğitimde sınır ötesi değişim ve iş birliği imkanları konuşuldu

DENİZLİ’DE TÜRKİYE ULUSAL AJANS’ININ DESTEKLERİYLE YÜRÜTÜLMEKTE OLAN ERASMUS+ OKUL EĞİTİMİ AKREDİTASYONU PROJESİ ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Denizli'de Türkiye Ulusal Ajansı'nın destekleriyle yürütülen Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyonu projesi çalıştayı gerçekleştirildi. Çalıştaya, Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Şube Müdürü Yasin Temel, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Ekibi, Erasmus+ projeleri hareketliliklerine katılan okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, konuşmasında Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyonu'nun okul eğitimi alanında uluslararası iş birliği ve değişimi teşvik eden önemli bir araç olduğunu vurguladı. Ekici, projenin okul eğitiminde öğretme ve öğrenme kalitesini artırmayı, öğretmenlerin ve okul idarecilerinin mesleki gelişimini desteklemeyi, dil öğrenimini geliştirmeyi, teknoloji ve yenilikçi yöntemlerin kullanımını teşvik etmeyi amaçladığını ifade etti. Ayrıca, bu projenin eğitimde fırsat eşitliği ve nitelikli eğitim süreçlerine katkı sağlamayı hedeflediğini belirtti.

2022 yılı hareketliliklerini tamamlamak üzere olduklarını söyleyen Ekici, öğretmen kursları, öğretmen iş başı gözlemleri, öğrenci grup hareketlilikleri ve uzun dönem öğretmen görevlendirmelerinin bu yıl gerçekleştirildiğini ifade etti. Katılımcılara, projenin yaygınlaştırılması doğrultusunda yurtdışı hareketliliklere katılan ve kazanımlarını paylaşan öğretmenlere ve Ar-Ge ekibine teşekkürlerini iletti.

Çalıştayın sonunda katılımcılara katılım sertifikaları verildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER