© Baykuş Haber

(Ek bilgi ve fotoğrafla) Arnavutköy’de inşaat çalışması sırasında hasar oluşan 2 bina mühürlendi 

Taylan ERGÜN / İSTANBUL (DHA) ARNAVUTKÖY’de 4 katlı bina, yanındaki inşaat çalışması sırasında yaklaşık 10 santimetre kaydı. Bina tahliye edildikten sonra mühürlenirken yapımı yeni tamamlanan ve boş olduğu öğrenilen bir bina daha mühürlendi.  Tedbir amaçlı inşaat çalışması durdururken, zabıta ekipleri bölgede önlem aldı. 

İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde, bir inşaat çalışması sırasında yanındaki 4 katlı bina yaklaşık 10 santimetre kaydı, bu nedenle bina tahliye edilerek mühürlendi. Ayrıca, yapımı yeni tamamlanan ve boş olduğu belirlenen bir başka bina da tedbir amaçlı olarak mühürlendi. İnşaat çalışmaları durdurulurken, bölgede zabıta ekipleri tarafından önlemler alındı.

Arnavutköy ilçesinin Fatih Caddesi üzerinde bulunan inşaatın yanında hafriyat çalışması sırasında meydana gelen kayma, binada yaşayanlar tarafından fark edildi ve durum hemen polis ve belediye ekiplerine bildirildi. Ekipler, herhangi bir tehlikeyi önlemek amacıyla binayı tahliye ettikten sonra mühürledi. Ardından, yeni tamamlanan ve boş olan bir diğer binayı da mühürlemeye aldılar. Yanındaki inşaat çalışmaları da tedbir amaçlı olarak durduruldu. Zabıta ekipleri, çevredeki tehlikeli bölgelere girişi engellemek için demir bariyerlerle önlem aldılar. Şu anda bina üzerindeki incelemeler devam ediyor.

Yerel esnaf Mustafa Çakır, yaşanan olayı şu şekilde açıkladı: "Burada hafriyat alınıyordu ve bu sırada bina yaklaşık 5 veya 6 santimetre kadar kaydı. Yan taraftaki inşaatın hafriyatı sırasında bu kayma meydana geldi. Neyse ki dairelerde herhangi bir zarar gözükmüyor, çatlama gibi bir şey olmadığını söylüyorlar. Biz bu kaymayı fark ettik ve şu an tedbir amaçlı olarak binayı mühürledik. Belediye kararına göre yıkılıp yıkılmayacağına daha sonra karar verilecek, şu an sadece tedbir amaçlı mühürlendi."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER