© Baykuş Haber

(ek fotoğraflarla)Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’den Fener Rum Ortodoks Patrikhane’sine ziyaret

Melihcan ÇALIŞKAN-Feridun AÇIKGÖZ/İSTANBUL(DHA) - UKRAYNA Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi’ni ziyaret etti. Zelenski ve Patrik Bartholomeos, özel bir görüşme de gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından, ortak basın açıklaması yapıldı. Zelenski, Ukraynaca konuştuğu açıklamada ziyaret dolayısıyla memnuniyetini dile getirdi. Patrik Bartholomeos ise önce İngilizce, ardından Türkçe konuştu. Bartholomeos, “Özellikle Rusya’ya götürülen, Ukraynalı çocukların bir an önce memleketlerine dönmesini istedik bunun için de dua ediyoruz. Rus Federasyonu Hükümeti’nden bunu istiyoruz, rica ediyoruz.” dedi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, sosyal medya hesabından ziyarete ilişkin paylaşım da yaparak, ”Sarsılmaz desteğiniz ve barış dualarınız için, saldırganlığı ve suçları kınadığınız için, savaş sonucunda acı çeken Ukraynalı erkek ve kadınlara kapsamlı yardım sağladığınız için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, İstanbul'da bulunan Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi'ni ziyaret etti. Zelenski ve Patrik Bartholomeos, özel bir görüşme gerçekleştirdikten sonra basın açıklaması yaptılar. Zelenski, Ukraynaca konuşarak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Patrik Bartholomeos ise önce İngilizce, ardından Türkçe konuşarak barışın tesis edilmesi ve Rusya'ya götürülen Ukraynalı çocukların memleketlerine dönmesi için dua ettiklerini belirtti.

Ardından Patrik Bartholomeos, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna'ya verdiği desteği memnuniyetle karşıladıklarını ve barışın yeniden tesis edilmesine katkı sağlayacaklarını ifade etti. Ayrıca, kilisede savaşta hayatını kaybedenler için dua edildi.

Zelenski, ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından da paylaşımda bulunarak, Türk halkına ve Patrikhane'ye teşekkür etti ve Ukrayna'da acı çeken insanlara yardım sağladıkları için minnettar olduklarını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER