© Baykuş Haber

Ekonomist Doç. Dr. Tufanerden “altın ve kripto para” yorumu

FAİZ BASKISININ ORTADAN KALKMASIYLA ALTININ ONS FİYATININ 2 BİN DOLARI GEÇEBİLECEĞİ BELİRTİLDİ

ABD Merkez Bankası (FED), 14 Haziran'da yapılacak faiz kararı toplantısı öncesinde piyasalarda büyük bir beklenti oluşturuyor. Ekonomist Doç. Dr. Batuhan Tufaner, FED'in olası faiz kararının altın ve kripto paralar üzerindeki etkisini değerlendirdi. Tufaner, şunları söyledi:

"Küresel piyasalarda, FED'in Haziran ayında vereceği faiz kararı büyük bir merakla bekleniyor. Şu anda en önemli gündem konularından biri de borç tavanı meselesi. Borç tavanı konusunda yakın bir anlaşmanın olacağı haberleri piyasalarda iyimserlik yaratıyor. Ancak aynı zamanda hem enflasyon hem de jeopolitik riskler ekonomiler üzerinde baskı oluşturuyor."

Tufaner, FED'in muhtemelen "bekle-gör politikası"nı benimseyebileceğini belirtti ve şunları ekledi:

"Faiz artırım baskısının ortadan kalkması durumunda, altının ons fiyatının 2 bin doları aşabileceğini öngörebiliriz. Enflasyonist baskılar devam ettiği sürece altın fiyatlarının yükseleceğini söyleyebiliriz."

Kripto paralar konusunda ise Tufaner, FED'in rekor enflasyon nedeniyle faiz artırımlarına yönelmesinin kripto paraları olumsuz etkilediğini ifade etti. Ancak faiz artırımlarının sona erme beklentisiyle kripto paralarda bir yükseliş yaşandığını söyledi. Tufaner, kripto paraların geleceğini şu şekilde değerlendirdi:

"Uluslararası piyasalarda kripto paralar için nasıl bir düzenleme yapılacağı da gündemde. Bu gelişmeler sonucunda önümüzdeki dönemde kripto paralarda yükseliş görebiliriz. Ancak, yatırımcılar bu alanda yüksek getiri potansiyeli olduğu kadar riskleri de göz önünde bulundurarak dikkatli olmalılar."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER