© Baykuş Haber

Ekrem İmamoğlu, Büyükada Otelinin açılışını gerçekleştirdi

Altan ÇİMEN- Emre Can URAN / İSTANBUL- (DHA)  İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükada’da otel açılışında konuştu. İmamoğlu, ”Kartal Belediyesi üzerinden devir alarak burayı insanlarımıza daha güçlü bir şekilde kazandırmakla alakalı bazı yazışmalarımız olmuştu. Ama ne yazık ki o yazışmalarımız devredilmesi konusunda karşılık bulmadı. Sonra Orman Bakanlığı burayı Kartal’dan geri alıp ihaleye çıkmıştı. Arkadaşlarıma şunu söyledim, ’Bir kamu malı burası, yine bir kamuya ait olması, daha kamu odaklı bir hizmetin, gerektiğinde sosyal projelerin, sosyal birtakım çalışmaların merkezi olmak zorunda’ dedim. Bu kadar dünya güzeli bir coğrafyanın, içerisinde İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait doğru dürüst bir noktanın olmaması da gerçekten üzücüydü. O bakımdan İBB olarak, ’Buranın mutlaka sahibi olmalıyız’ dedik” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükada'da bir otelin açılış töreninde konuştu. İmamoğlu, otelin hikayesini anlatarak, Kartal Belediyesi üzerinden otelin devralınmaya çalışıldığını ancak bu girişimin sonuçsuz kaldığını ve sonrasında Orman Bakanlığı tarafından ihaleye çıkıldığını belirtti. İmamoğlu, İBB olarak bu alanın kamuya ait olması gerektiğini düşündüklerini ve sonunda ihaleyi kazanarak oteli devraldıklarını ifade etti.

Otelin İstanbul'un turizmine katkı sağlamasını ve turistlerin İstanbul'da daha fazla gece konaklamalarını amaçladıklarını söyleyen İmamoğlu, ayrıca bu tesisin sosyal projeler için kullanılacağını ve özel aileleri, engelli bireyleri ve şehit ailelerini misafir etmeyi planladıklarını dile getirdi. İmamoğlu, İBB'nin bu alanı kamuya hizmet etmek ve sosyal projeleri desteklemek amacıyla kazandığını vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER