© Baykuş Haber

Elazığ merkezli 3 ilde ihaleye fesat karıştıranlara operasyon: 10 gözaltı 

Tekin YALÇINKAYA/ELAZIĞ, (DHA)- ELAZIĞ merkezli 3 ilde polisin düzenlediği operasyonda, hacizli araçların ihale ile satış sürecinde sahte belge üreterek 22 ihalenin usulsüz olarak verilip, alınmasını sağlayan 1’i eski kamu görevlisi, 10 şüpheli, gözaltına alındı.

Elazığ merkezli 3 ilde gerçekleştirilen polis operasyonunda, hacizli araçların ihale ile satış sürecinde sahte belge üreterek 22 ihalenin usulsüz olarak verilip alınmasını sağlayan 1 eski kamu görevlisi ve 10 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Kovancılar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma sonucunda, 2019-2021 yılları arasında hacizli araçların ihale sürecinde sahte belge üreterek 22 ihalenin usulsüz olarak verildiği ve alındığı tespit edildi. Bu operasyon kapsamında eski bir kamu görevlisi dahil olmak üzere 10 şüpheliyi yakalamak amacıyla çalışma başlatıldı.

Eş zamanlı operasyonlar, Elazığ merkezli Diyarbakır ve Burdur'da belirlenen adreslerde gerçekleştirildi. Operasyon sonucunda F.A. (55), M.Ö. (42), H.Ö. (32), C.A. (37), D.P. (28), F.Ö. (31), İ.A. (29), D.Y. (39), T.K. (21) ve S.Z.H. (40) gözaltına alındı.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından ‘İhaleye fesat karıştırma’, ‘Resmi belgede sahtecilik’ ve ‘Görevi kötüye kullanma’ suçlarından adliyeye sevk edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER