© Baykuş Haber

Elazığda depremzedeler için yapılan TOKİ konutunun ilk bloğu tamamlandı

KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ MEYDANA GELEN DEPREMLERİN ARDINDAN ELAZIĞLI AFETZEDELER İÇİN YAPIMINA BAŞLANAN TOPLU KONUTLARDA KATLAR YÜKSELİYOR

Kahramanmaraş merkezli depremin etkileri sonrasında Elazığ'da meydana gelen felaket sonrası hızla harekete geçildi. Elazığ'da yaşayan afetzedeler için inşa edilen toplu konutlar, hızla yükseliyor. Depremin yaralarını sarmak için çalışmaları sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda TOKİ tarafından başlatılan konutların inşası hız kazandı.

Aşağıdemirtaş mevkiinde başlanan TOKİ konutlarının ilk bloğunun kaba inşaatı tamamlandı ve diğer konutların yapımı da hızla devam ediyor. Bu yeni konutlar, depremzedelere 5 ay içinde teslim edilecek. İnşaat Mühendisi Ceyda Sucu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan TOKİ konutlarının ilerlemesinden memnuniyetlerini ifade ederek, diğer blokların da hızla ilerlediğini belirtti. Sucu, yaşanan yoğun yağışlar nedeniyle bazı gecikmeler yaşandığını, ancak şu anda çalışmaların hızla devam ettiğini ve bir an önce depremzedelere teslim etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Konutların 3+1 planında olduğunu ve farklı tiplerde inşa edildiğini vurgulayan Sucu, ekiplerin hızla çalıştığını ve 5 ay içinde depremzedelere teslim edilmesini planladıklarını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER