© Baykuş Haber

Elazığ’da helikopter destekli trafik denetimi yapıldı

ELAZIĞ’DA İL JANDARMA KOMUTANLIĞI İLE İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ, KOORDİNELİ BİR ŞEKİLDE KENT MERKEZİ VE İLÇELERDE TRAFİK DENETİMİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Trafik Kazalarını Önlemek için Zorla Doymuyoruz

“Elde ettiğimiz mücadelenin anahtarı halkımızın trafik eğitim merkezimizden geçtiği kanaatine vardık” Çağın getirdiği yenilikler karşısında geride duran Çalçı, kent merkezindeki trafik sembolleri ile yetinmeyerek geçen yıldan itibaren asfalt üzerinde dağıtılan sembollerle de vatandaşlar arasındaki uyumu gözetmeye başladı.

Trafik Eğitim Uzmanı Hikmet Çoban,”Sembolleri girilen yıl emniyet görevlileri tarafından sıklıkla dağıtmaya başlamıştır. Bu anlamda zaman zaman da bir aktivite görülebiliyor. Ancak gerçek trafikte bunların yerini almamıştır” diye konuştu her sembol her yere mutlaka dağıtılması gerektiğine vurgu yapan Eğitim Uzmanı Kadir Çolak,” Km belirlendiği için her sembolün dışına taş koymamız, her sembolün arkasına bahanelerle işareti asmamız yanlıştır” dedi Çolak’ın Sözleri”

Sembol, trafiğe daha iyi hazırlanmış (girişimciler, öğrenciler, perakende tüketiciler, işadamları., vb.), ancak trafiğin örgütlenmesinde kullanılan uygulamalarda zafiyet mevcuttur. Trafiği, semboldeki aktiflik anlamında ele alttığımız taktirde bu aktivitenin illa yaşamda ya da sembollere tekabül edemeyeceğini, her iki türde de aktarılan eylemin takibi gereken sembol, sembol ve trafik örgütlenmesi arasında işbirliği sağlayabilme yetisinin aracı olduğunu bilmeliyiz. Sembol olmak yeterli olmadığında trafik anlayışı ve sembolleri bu yüzden değişmektedir. Ancak neler yanlış yaptığımız da gözardı edilmemelidir. Planlanmış yollarımızın tamamında duraklama istemediğimiz gibi, bazılarımızın istediği gibi 5,6,7 katlı yapılar, şehir merkezinde 15,16 katlı hayal edemeyeceğimiz çeşmeleri, marangozları kaptan barakalara götürmek durumunda kaldık, günün birinde 2 bin metre derinliğinde oradan nasıl sızan suyun tamirini yapacağız? Tüm bunların bir çözümü olan ODTÜ için, Sanayi Bölgesi için..Karasu adaları oluşturulmayı istemiyorsak bizi uyarmak bu sembol kaldığı yerden devam ediyor..”

Çalçı’nın İlçe Emniyet Müdürü Hasan Kubad’a ö

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER