© Baykuş Haber

Elazığda kadınların kış hazırlığı renkli görüntüler oluşturdu

ELAZIĞ’IN YERLİ DOLMA BİBERİNİN PİYASAYA ÇIKMASIYLA BİRLİKTE KADINLAR DA KURUTMALIK BİBERLERİNİ ALIP TEMİZLEDİKTEN SONRA EVLERİNİN PENCERELERİNE ASARAK KURUTMAYA BAŞLAMASI RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTURUYOR.

Elazığ, yerli dolma biberinin piyasaya sürülmesiyle birlikte kadınların geleneksel hazırlık ritüellerine sahne oluyor. Özellikle Karakoçan ilçesinde, kadınlar pazarlardan satın aldıkları veya kendi bahçelerinde yetiştirdikleri dolmalık biber ve patlıcanları özenle temizliyorlar. Ardından, bu meyve-sebzelerin içlerini dikkatlice boşaltıp iplere diziyorlar. Kurutmak için ise balkonlarından, pencerelerinden veya binalarının demirlerine asıyorlar.

Bu geleneksel hazırlık, kış aylarında kullanmak üzere biber ve patlıcanları muhafaza etmek için yapılıyor. Kadınlar, kuruttukları bu sebzeleri kışın yemeklerinde kullanmak üzere ayırırken, mahallelerinde asılı duran biberler ve patlıcanlar ise renkli ve göz alıcı bir manzara oluşturuyor. Bu geleneksel uygulama, Elazığ'ın yerel yaşamının önemli bir parçasını temsil ediyor ve şehre özgü bir kültürel zenginliği yansıtıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER