Elazığda yeni mahsul kurutmalıklar tezgahlarda yerini aldı
EkonomiGASTRONOMİDE TÜRKİYE’NİN İLK SIRALARINDA YER ALAN ELAZIĞ’DA KIŞ AYLARININ VAZGEÇİLMEZ LEZZETİ OLAN YENİ MAHSUL KURUTMALIKLAR TEZGAHLARDAKİ YERİNİ ALDI
Elazığ’da kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan yeni mahsul kurutmalıklar tezgahlardaki yerini aldı.
Elazığ’da yaz mevsiminde tarlalardan toplanıp içleri oyulduktan sonra iplere asılarak çatı olarak tabir edilen sırıklarda kurutulan biber, patlıcan, domates, kabaklar, tarihi kapalı çarşıda tezgahlarda yerini aldı. Tezgahta satışa sunulan ve geçen seneye oranla fiyat artışı olan yeni mahsul kurutmalıklar vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
Kurutmalıkların tezgahlarda yerini aldığını aktaran işletmeci Murat Yılmaz, “Vatandaşlarımız da kurutmalıklara rağbet gösteriyor. Talepleri çok fazla. Kurutmalık olarak dolmalık tarzı ve hoşaflık kurutmalıklara vatandaşlarımız daha fazla rağbet gösteriyor. Çeşit olarak biber, domates, fasulye, patlıcan ve kabak kurusu var elimizde. Kış ayları geldiği için vatandaşlarımız evlerinde ellerinde bulunan malzemeleri kurutamıyor. Ondan dolayı da buraya gelip alıyorlar” dedi.
Vatandaşların kurutmalıklara talebinin çok olduğunu belirten işletmeci Metin Bektaş ise, “Vatandaşlarımız özellikle biber ve patlıcan kurutmalıklarına çok talep gösteriyor. Bizde şu anda biber ve patlıcan var. Kabak kurutmasının talebi çok olduğu için birkaç gün içerisinde o da elimize ulaşacak. Kış aylarında genellikle yedikleri dolma olduğu için yaz aylarına göre kurutmalıklara talep daha fazla. Fiyatlar şu anda 90 liradan başlıyor ama ilerleyen günlerde pahalanabilir” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir