© Baykuş Haber

Elektrik ekipleri bayramda görev başında

YEDAŞ GENEL MÜDÜRÜ YUNUS EMRE BİLGİ

YEDAŞ Genel Müdürü Yunus Emre Bilgi, Kurban Bayramı için alınan tedbirler hakkında açıklamalarda bulundu. Bilgi, 641 arıza onarım personeli, 232 araç, 76 nöbetçi amir, 40 kişilik şebeke yönetim merkezi ve 12 jeneratörün hazır olduğunu belirterek, herhangi bir arıza durumunda ekiplerin hızlı müdahale edeceğini ifade etti.

YEDAŞ, Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop'ta bayram tatili boyunca nöbet sistemi ile sahada olacak. 3 milyondan fazla müşterinin rahat bir bayram geçirmesi için ekipler ve ekipmanlarla hazır bekliyor. SCADA sistemi sayesinde şebeke kontrolünün 24 saat boyunca sağlanacağını açıkladılar.

Genel Müdür Yunus Emre Bilgi, elektriğin hayati bir öneme sahip olduğunu ve vatandaşları mağduriyet yaşatmamak için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. Acil durum planlarının olduğunu ve ekiplerin herhangi bir sorun karşısında hızlı bir şekilde müdahale edeceğini söyledi. Bayram boyunca planlı bakımların askıya alındığını ve herhangi bir arıza durumunda ekiplerin gece-gündüz demeden çalışacağını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER