© Baykuş Haber

Elektrikli Otobüs Projesine ödül

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇEVRE DUYARLILIĞI VE YAKIT TASARRUFUYLA TÜM İLLERE ÖRNEK OLAN ELEKTRİKLİ OTOBÜS PROJESİ, TÜRKİYE AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ DERNEĞİ (AUS TÜRKİYE) TARAFINDAN DÜZENLENEN ‘ULAŞIMDA AKLIN YOLU BİR YARIŞMASI’NDA ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin çevre duyarlılığı ve yakıt tasarrufu sağlayan Elektrikli Otobüs Projesi, Türkiye Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği (AUS TÜRKİYE) tarafından düzenlenen 'Ulaşımda Aklın Yolu Bir Yarışması'nda ödüle değer bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemleri Strateji Belgesi ve Eylem Planı' kapsamında kurulan AUS Türkiye, akıllı ulaşım sistemlerinin uygulanmasını teşvik etmek için çeşitli sektörlerden paydaşları bir araya getiriyor. AUS Türkiye, her yıl düzenlediği 'Ulaşımda Aklın Yolu Bir Yarışması' ile başarılı projeleri ödüllendirerek sektördeki bilinirliği artırıyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, bu yılki yarışmaya Ultra Hızlı Şarjlı Elektrikli Otobüs Sistemleri Projesi ile katıldı ve belediyecilik kategorisinde ödüle layık görüldü. Proje, Türkiye'nin ilk ultra hızlı şarjlı toplu ulaşım sistemi olma özelliğini taşıyor ve çevre dostu elektrikli otobüslerle işletme maliyetlerini düşürerek çevre temizliğine katkı sağlıyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Kadir Gürkan, ödülü alırken, projenin Samsun'un çevre dostu ve sürdürülebilir toplu taşıma hizmetlerine büyük katkı sağladığını ve bu başarının gurur kaynağı olduğunu ifade etti. Projenin, şehirdeki toplu ulaşımı daha çevreci ve ekonomik hale getirdiğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER