© Baykuş Haber

Ellerinde bastonlar ilk kez Spile çıktılar

MANİSA’NIN YUNUSEMRE İLÇESİNDEKİ LALELİ MAHALLESİNİN KADIN MUHTARI YADİGAR ŞAHİN, MAHALLEDE YAŞAYAN VE BİR ÇOĞU BASTONLA YÜRÜYEN YAŞLI KADINLARI 1517 METRE YÜKSEKLİĞİNDEKİ SPİL DAĞI MİLLİ PARKINA GÖTÜRDÜ. MANİSA’DA YAŞAMALARINA RAĞMEN BİRÇOĞU İLK KEZ SPİL DAĞINA ÇIKAN KADINLAR YAŞADIKLARI MUTLULUĞU ANLATTI.

Manisa'nın Yunusemre ilçesine bağlı Laleli Mahallesinin kadın muhtarı Yadigar Şahin, yaşları ilerlemiş ve birçoğu bastonla yürüyen mahalle sakinlerini 1517 metre yüksekliğindeki Spil Dağı Milli Parkı'na götürdü. Bu özel gezide, Manisa'da yaşamalarına rağmen birçoğu için ilk defa Spil Dağı'na çıkmak büyük bir mutluluktu.

Laleli Mahallesi Muhtarı Yadigar Şahin, mahalle sakinleriyle sık sık etkileşimde bulunuyor ve bu kez yaklaşık 70 kadını Spil Dağı Milli Parkı'na götürme fikrini hayata geçirdi. Kadınlar, çoğu için ilk kez gittikleri şehirlerinin milli parkına gitmenin tadını çıkardılar. Bu özel piknik ve gezi, hem moral kaynağı oldu hem de keyifli bir gün geçirmelerini sağladı. Bastonlarını yanlarından ayırmayan kadınlar, Muhtar Şahin'e bu harika etkinlik için teşekkür etti.

Laleli Mahalle Muhtarı Yadigar Şahin, etkinlik hakkında şunları söyledi: "2019 seçimlerinden beri 4 yıldır görev yapıyorum. Mahallemle iç içe olmayı, birlikte etkinlik yapmayı seviyorum. Mahallemde çok fazla yaşlı var. Neredeyse yüzde 70'i yaşlı. Birçoğu bu tarz etkinliklere gidemiyor. Bir piknik programı yapalım dedik. Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığından araçları temin ettik. Milli Parklar Müdürlüğü de bizim için programı hazırladı ve bizim için bir etkinlik yapacaklar burada. Mahallelimle birlikte güzel bir vakit geçireceğiz."

Etkinliğe katılanlardan Fadime Yanar, annesi ve kız kardeşi ile birlikte geldi ve Spil Dağı Milli Parkı'na ilk kez geldiğini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. 73 yaşındaki Zeliha Ayrancı ise Spil Dağı Milli Parkı'na ikinci kez geldiğini ve arkadaşlarıyla vakit geçireceği için mutlu olduğunu söyleyerek mahalle muhtarına teşekkür etti. Suzan Yılmazer ise Manisa'da 10 yıldır yaşadığına rağmen ilk kez Spil Dağı Milli Parkı'na çıktığını ve her şeyin çok güzel olduğunu ifade etti.

Piknik sonrasında, Laleli Mahallesi sakinleri, Spil Dağı Milli Parkı Müdürlüğü Ziyaretçi Merkezi'nde Şef Özcan Öz tarafından sunulan bilgilendirme sunumuyla milli park hakkında daha fazla bilgi edindiler. Etkinlik, Ataalanı mevkiinde çocukluk anıları canlanan kadınlar için unutulmaz bir deneyim haline geldi. Bayraktepe mevkiindeki ahşap terastan Manisa manzarasının tadını çıkararak sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER