© Baykuş Haber

Eminönü’nde bayram alışverişi yoğunluğu

Mikail BIYIKLI- Feridun AÇIKGÖZ/İSTANBUL,(DHA)-İSTANBUL’da bayram alışverişlerinin merkezi olan Eminönü’nde Kurban Bayramı öncesi yine alışverişi yoğunluğu yaşanıyor. Vatandaşlar fiyatların yüksek olduğunu belirtirken, esnaflar ise normal olduğunu söylüyor.  Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, vatandaşlar alışveriş yapmak için Eminönü’ndeki Mısır Çarşısı’na akın etti. Vatandaşların özellikle lokum, şeker ve kuruyemiş dükkanlarında yoğunluk oluşturduğu görüldü. Eski bayramlarla kıyaslama yapan esnaflar, yoğunluğun az olduğunu belirterek şu anki durumdan da memnun olduklarını ifade ediyor. Çarşıda lokumun kilogram fiyatı çeşidine göre değişiklik gösterirken, bir kilo klasik lokumun fiyatı 55-60 lira arasında değişiyor. Kuruyemiş ise 80 lira ile 200 lira arasında değişiklik gösteriyor. Çarşıda zeytin fiyatları 100 lira ile 200 lira arasında satılırken, peynir fiyatları ise 75 lira ile 250 lira arasında. Alışverişe gelenler fiyatların yüksek olduğunu ifade ederken esnaf ise fiyatların normal olduğunu belirtiyor.  ”FINDIK, BADEM VE KAJUNUN KİLOSU 250 LİRADAN BAŞLIYOR”

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, İstanbul'un Eminönü semtindeki Mısır Çarşısı, yoğun bayram alışverişinin merkezi haline geldi. Vatandaşlar özellikle lokum, şeker ve kuruyemiş dükkanlarında alışveriş yaparak hazırlıklarını sürdürdü. Ancak fiyatlar konusunda bazı vatandaşlar endişeliydi ve fiyatların yüksek olduğunu belirttiler. Lokumun kilogram fiyatı çeşidine göre 55-60 lira arasında değişirken, kuruyemiş 80 lira ile 200 lira arasında değişiyordu. Zeytin fiyatları 100 lira ile 200 lira arasında satılırken, peynir fiyatları 75 lira ile 250 lira arasındaydı. Ancak esnaflar, fiyatların normal olduğunu ve memnun olduklarını söylediler. Bayram alışverişinin yoğunluğunun Cumartesi ve Pazar günleri olmasını bekliyorlardı.

Eminönü'nde esnaflık yapan Ayhan Dengin, fiyatların normal olduğunu ve bayram öncesi hafta sonunun yoğun geçeceğini söyledi. Tatlı dükkanı sahibi Ahmet Üstündağ ise biraz durgunluk yaşandığını ancak bayramın yaklaşmasıyla yoğunluğun artmasını beklediklerini ifade etti.

Alışverişe gelen bazı vatandaşlar, fiyatların yüksek olduğunu belirterek sadece bütçeleri yettiği kadar alışveriş yaptıklarını dile getirdiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER