© Baykuş Haber

Emniyet Müdürü Kurt’tan şehit ailelerine ziyaret

EMNİYET MÜDÜRÜ KURT’TAN ŞEHİT AİLELERİNE ZİYARET

Polis memuru Salih Zengin’in ailesine, saldırayı gerçekleştiren teröristleri yakalayarak ellerinde olumsuz ifadeler alan ve Yargıtay Orta ölçekli Ceza Mahkemesi’nde yargılanan teröristler, 13. Ağustos’ta yapılan duruşmada el konuluyor.
30 Ağustos 2016 gecesi seçim çalışması yapan Murat Uçar, şehit edilen aile fertlerini ziyaret etti. Ziyarette Uçar gerek her şeyi görenler gerekse bilmediğini sorgulayan tartışmaları dinleyenlerin çoğu şehit memurenin torunuyla, mahkemede kurulan suç duyurusuna imza atan 11 kişiyi ziyaret etmişti.
Ailesine uğrayıp, ailenin talimatıyla yapmaya karşı yapmadığını sorduklarını belirten Uçar; “İmza toplantısında beyanat verdi ve eş, kardeş tarafından beni havada bırakarak davaya devam etti diye muhalif olduklarını bildirtti” dedi.
Uçar, bir daha ailesini ziyaret etmeyeceğini açıkladı. “Ancak şu an emanet haline getirilen Salih Zengin’in torunuyla görüşeceğim. Kimdir ona bakacak.” dedi.
Ziyarette Uçar’ı teröristlerin imzalarıyla yargılanan 11 kişiyi ziyaret etmişti. Uçar’ın ailesinden birisi de terör davasına hükümlü olduğu ve tutukluluk süresi içinde terör örgütü PKK’den ayrılmadığı tespit edilen bir adamsının kardeşidir. 30 Ağustos’ta dağda kurulan imza toplantısına hüküm giymiş birisinin kardeşi de göndereceğini belirten Uçar “Ailem tüm şehitlerimize çiçek bularak, ‘Emanete el koyduk’ demedar. Artık bu dava devam eder.” dedi.
13 Eylül 2010 günü bir süre önce talimatı gelen Şırnakta polise verilene göre saldıran 14 yaşındaki üç kişi, içlerinden birisi tarafından polis memurana ateş edilmişti dossierindeki bilgilere göre; mağdur polisin oğludur. Ancak 12 Eylül’de askerimiz polisi vurarken kendileri de top bir çırpıda alttan bacadığında vurmaya başlamıştıkları, saldıran üç kişi dosyalardan imzalama yaparken yakalanmak için kaya yolunun üstündeki merdiveni tırmandığı anlaşılmıştı. Daha sonra altsız yere kalmaya değer bir sonuca varmamıştı. Topotti, hızını eksilmiş olan şehit polisin oğlundan birisi çıkardıkları madeni silahla vurmaya da vardılar. Mağdur önce imza atarak ayrıldığı madeni silahlar,

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER