© Baykuş Haber

Emniyetten, öğrenci taşıyan şoförlere bilgilendirme toplantısı

TEKİRDAĞ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE, ÖĞRENCİ TAŞIYAN OKUL SERVİSİ ŞOFÖRLERİNE YÖNELİK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI.

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, öğrenci taşıyan okul servisi şoförlerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi. 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla öğrencilerin güvenli bir şekilde okula gitmelerini sağlamayı amaçlayan bu toplantı, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Toplantıda, okul servisi şoförlerinin taşıması gereken özellikler, rehber personelde aranacak şartlar, araçlarda bulunması gereken levha ve sesli ikaz sistemleri, emniyet kemeri kullanımının önemi, cam pencere ve kapılarının taşıması gereken özellikler, taşıma hizmeti esnasında görüntü ve müzik sistemlerinin kullanılması gibi genel trafik kuralları hakkında eğitim ve bilgilendirme yapıldı.

Başlamış olan 2023-2024 eğitim-öğretim yılı boyunca Tekirdağ genelinde öğrenci servisi denetimlerinin ve bilgilendirme çalışmalarının devam edeceği belirtildi. Bu denetimlerle tüm öğrencilerin okula gitmek ve gelmek için trafik güvenliğinin sağlanması amaçlanmaktadır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER