© Baykuş Haber

En büyük hayali şoför olmaktı: Belediye otobüsünde işini aşkla yapıyor

ÇANKIRI’DA YAŞAYAN 48 YAŞINDAKİ REFİKA TAŞ, KÜÇÜK YAŞINDA BABASININ YARDIMIYLA ÖĞRENDİĞİ TRAKTÖR İLE DİREKSİYONLA TANIŞTI. ŞİMDİ İSE BELEDİYE OTOBÜSÜNÜN DİREKSİYONUN BAŞINA GEÇEN VE İŞİNİ HAKKIYLA YAPAN KADIN, ERKEKLERE TAŞ ÇIKARTIYOR.

Çankırı'da erken yaşlarda babasından traktör sürmeyi öğrenen ve şoförlüğe ilgi duyan Refika Taş, şimdi belediye otobüsünün direksiyonunda erkek sürücülere taş çıkarıyor.

İstanbul'da yaşayan 48 yaşındaki 3 çocuk annesi Refika Taş, küçük yaşlarda babasından traktör sürmeyi öğrenerek direksiyonla tanıştı. İstanbul'da kendi aracıyla bir süre okul ve turizm taşımacılığı yaptıktan sonra, Çankırı Belediyesi'nin otobüs şoförlüğü sınavını kazanarak memleketi Çankırı'ya geri döndü. Her gün belediye otobüsünün direksiyonuna geçen Taş, işini nezaket ve titizlikle yapmasıyla tanınıyor. Otobüse binen vatandaşlar, Taş'ın sürüş becerisinden ve işini özveriyle yapmasından memnuniyet duyuyorlar.

Çocukluk hayali olan şoförlüğü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayan Refika Taş, her gün aynı heyecanla işe gitmeyi sürdürdüğünü belirtiyor. Taş, "Benim 3 çocuğum, 4 yaşında bir de torunum var. Her gün direksiyon başına geçiyorum ve çocukluk hayalimi gerçekleştirmek beni çok mutlu ediyor. Bu imkanı bize sunan Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Esen'e teşekkür ediyorum" diyor.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Çankırı'da ikinci kadın otobüs şoförünün Refika Taş olduğunu belirterek, "Kadın eli değen her şey güzelleşir. Çankırı'daki otobüslere de kadın eli değdi. Şimdi otobüslerimizi kullanan 2 kadın şoför kardeşimiz var. Bu beni de, hemşehrilerimizi de mutlu ediyor" şeklinde konuşuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER