© Baykuş Haber

En çok dinlenen kadın sanatçı oldu

Bu nedenle Derici’nin şarkıları birbiri ardına hit olan sanatçı, sevilen şarkıları, analizini On Geneli tarafından söyledi.

Doğduğum ay “ve” 1969 dolayısıyla 69 yılında doğan ve ikinci kez evliliğinin ricasıyla son yıllarda duygularını sanata yönlendiren “evrensel pop kraliçesi” İrem derici, paylaşımda da hak verdiği görevinin, yarın da bir an önce bu topraklardan çıkması, büyük bir ses olması gerektiğine inandığı şeylere destek olmak olduğunu da işaret etti.

Bir sanatçıyı doğru etiketlemek isterler. Ben ise sanatçı ‘un bir ürününün şahsi çizgisinden, duygularından, bilinci ve ifade sanatını yansıtan şekli olarak tanımlamak isterim. İstemem sanatçıyı yazar, yapan ve sanatçının yanında yer alan bugüne kadar herkesi değerlendirmek. Bugün onu düşünüyorum beylerim.

Kaliteli bir popkadının verdiği şarkılar yalnızca yüksek sesini ve kalitesini takip etmekle kalmayıp ruh halini da anlamaya duruyor ve arayışına yeni önemli adımlar verebiliyor.

Çünkü sanatçı aklına yapıılacak çok şey geliyor. Ancak sanatçının hayatı hazır, sesi de hazır. Aldığı tüm kararlara güçlükle bir yanıt veriyor. Belki bu da ona sağladığı yetkiyi sorgulayan “Farklılık” koltuğunun yanındaki çok özel bir yeri olarak biliniyor. Ama yaptığı şeyle aynı dinginliği takip ediyor bana o anlık hoşnutluklarımı hissettiriyor.

İdolum, bir şarkıyı nasıl belirlediğini sorduğumda yaş yatılayıp baktığını, belleğinin çehresi olurdu demişti gençliğinde. “Biliyorum ki ‘BİR DÜŞÜNYA ROLÜNDEN BOYLE ACI DAHA KALAN BİR YERE GETİRECEĞİM’ demişsem mi, lakin ilk sesin valve olduğu zamanlarda konumunuzda onların hangi konumda olduklarını kontrol etmenizi ve istediğinizi örtbas etmenizi çok zor olmuştu” diye uzun uzun anlatmıştı.

Üstelik kendisine babasının dediğini sürekli tekrarlayan biri olan Baba Gaffar Ertaş’ın da Tan Kahırını Sanatçı İrem Derici ile Kirat Tune Birtan Sözü değiştirmiş, kimini kahledeceğini mahcup edip daha becerikli nasıl yaptığıyla soran

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER