© Baykuş Haber

En düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltilmesine ilişkin kanun teklifi TBMM’de

Besti KARALAR-Muhammet BAYRAM/ ANKARA, (DHA)- AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltilmesini de içeren kanun teklifini, TBMM Başkanlığı’na sunduklarını açıkladı.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, TBMM Başkanlığı'na sundukları kanun teklifi hakkında detayları basın toplantısında paylaştı. Güler, "6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi" adını taşıyan teklifin içeriğini aktardı. Teklifin 17 madde içerdiğini belirten Güler, en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılmasını da içeren bu teklifi sunduklarını açıkladı.

Güler, teklifin detaylarını anlatırken, düşük memur maaşının artırılmasıyla ilgili şunları söyledi: "Teklifimizle tüm kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinde, 1 Temmuz 2023 tarihi ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasındaki dönem için enflasyon farkı dahil yapılması öngörülen artışa ilave olmak üzere; seyyanen net 8 bin 77 TL'lik bir artış öngörüyoruz. Burada en düşük memur maaşı, Aralık 2022 tarihi itibarıyla 9 bin 105 TL iken, 2023 Ocak tarihinde 11 bin 848 TL'ye; artış oranı ile birlikte 2023 Temmuz'da 22 bin 17 TL'ye çıkarılacaktır."

Ayrıca, Güler, asgari ücret desteğinin devam edeceğini ve aylık 500 TL'ye çıkarılacağını da açıkladı. 6 Şubat 2023'teki depremlerin yol açtığı ekonomik kayıplara dikkat çeken Güler, ekonomik tedbirler almak amacıyla vergi düzenlemeleri yapacaklarını ve hazine nakit rezervinin güçlü tutulması için net borç kullanım tutarının artırılmasını öngördüklerini belirtti. Güler, bu teklifi "Milli Dayanışma" paketi olarak adlandırdıklarını ve tüm vatandaşların katkısıyla devam edeceğine inandıklarını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER