© Baykuş Haber

En güzel balkon ve bahçe yarışması sonuçlandı

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN BU YIL 6’NCISI DÜZENLENEN 'EN GÜZEL BAHÇE, BALKON, TERAS VE HOBİ BAHÇESİ YARIŞMASI'NIN SONUÇLARI AÇIKLANDI. 6 FARKLI KATEGORİDE DERECEYE GİRENLERE TOPLAMDA 132 BİN TL ÖDÜL VERİLECEK.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen "En Güzel Bahçe, Balkon, Teras ve Hobi Bahçesi Yarışması" sonuçları açıklandı. Bu yarışmada altı farklı kategoride dereceye girenler toplamda 132 bin TL'lik ödül kazandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, "Çevremizi Birlikte Güzelleştiriyoruz" sloganıyla düzenlediği bu yarışmanın amacı, çevre bilincini artırmak, yaşanılan çevrenin görsel niteliğini desteklemek, halkın çevre düzenlemesi ve kent peyzajına olan ilgisini teşvik etmek, iklim değişikliğine dikkat çekmek ve bilinçlendirmekti. Yarışma, Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez, Aksu ve Döşemealtı ilçelerini kapsıyordu.

Yarışma, açık balkon, kapalı balkon, konut bahçesi, apartman bahçesi, hobi bahçesi ve teras olmak üzere altı farklı kategoride gerçekleşti. Seçici kurul bu yıl Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Antalya Kent Konseyi, Antalya Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ve ANTEPE İnşaat ve Ticaret A.Ş temsilcilerinden oluşuyordu.

Yarışma sonucunda her kategoride birinciye 10 bin TL, ikinciye 7 bin TL ve üçüncüye 3 bin TL para ödülü verilecek. Toplamda 132 bin TL değerindeki ödüller, dereceye giren katılımcılara dağıtılacak.

"En Güzel Bahçe, Balkon, Teras ve Hobi Bahçesi Yarışması"nın bu yılki kazananları şu şekilde açıklandı:

- Apartman Bahçesi Kategorisi: Ümmü Arık, Şefik Aytekin, Turan Uyar.
- Açık Balkon Kategorisi: Alper Emrali, Nazlı Dal Dal, Berna İskifoğlu.
- Kapalı Balkon Kategorisi: Duygu Uysal, Özne Tezgi, Simge Hayat Dorul.
- Hobi Bahçesi Kategorisi: Mustafa Gürel, Salih Dirman, Aynur Bulgurlar.
- Konut Bahçesi Kategorisi: Berrin Güven, Melike Berhan, Suna Karayılmaz.
- Teras Kategorisi: Hale Ansin Bozkurt, Duygu Arslan, İbrahim Şen.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER