© Baykuş Haber

En güzel hutbeyi okumak için yarıştılar

EN GÜZEL HUTBEYİ OKUMAK İÇİN YARIŞTILAR

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması'nın 2. Bölge Finali, Sivas'ta gerçekleşti. Bu özel etkinlik, Sivas Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin ev sahipliğinde Abdurrahim Reyhan Camii'nde gerçekleştirildi. Yarışma programına, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Karataş, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ve Dr. Öğr. Üyesi Hacı Mustafa Kiriş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Uysal, İl Müftülüğü Şube Müdürü Veysel Yılmaz, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve ilgiyle izleyen vatandaşlar da katıldı.

Sivas, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Amasya ve Tokat illerinden gelen öğrencilerin yarıştığı bu etkinlikte, Samsun Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yasir Çavuşoğlu birinci, Ordu Çaybaşı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Musa Sipahi ikinci, Giresun Tirebolu Şehit Yunus Yılmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatih Bayram ise üçüncü oldu.

Yarışmanın sonunda, dereceye giren öğrencilere ve katılım sağlayan tüm öğrencilere ödül ve belge takdim edildi. Bu anlamlı etkinlik, genç hatiplerin dinî yeteneklerini sergileme ve geliştirme fırsatı sunan önemli bir platform olarak Sivas'ta düzenlendi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER