© Baykuş Haber

En önemli hedefimiz ihracat

ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI (ESO) TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN VE AVRUPA İŞLETMELER AĞI PROJESİ ÇERÇEVESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN “SPEED-MATCH 2023 ULUSLARARASI İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ” REKOR DÜZEYDE KATILIMLA VE BAŞARIYLA TAMAMLANIRKEN ESO BAŞKANI CELALETTİN KESİKBAŞ, EN ÖNEMLİ HEDEFLERİNİN İHRACAT OLDUĞUNU VURGULADI.

Eskişehir Sanayi Odası (ESO), Avrupa İşletmeler Ağı Projesi kapsamında düzenlenen "Speed-Match 2023 Uluslararası İkili İş Görüşmeleri" etkinliğini büyük bir başarıyla tamamladı. ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, ihracatın en önemli hedefleri olduğunu vurgulayarak, etkinlik hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"Speed-Match 2023 Uluslararası İkili İş Görüşmeleri" etkinliği, İtalya, İspanya, Almanya, Portekiz, Tayvan ve Çin gibi Avrupa Birliği ülkelerinin yanı sıra 31 ülkeden 390 katılımcının katılımıyla iki gün boyunca gerçekleşti. Bu etkinlikte 755 ikili iş görüşmesi düzenlenirken, Eskişehir Sanayi Odası üyeleri 40'tan fazla firma olarak 102 ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi. Türkiye'den de İstanbul'dan 27, Bursa'dan 19, Ankara'dan 11, İzmir'den 8, Kocaeli'den 5, Adana'dan 4 ve Çanakkale'den 4 firma katılarak toplamda 256 ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi.

ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, bu tür etkinliklerin ihracat ve uluslararası işbirliği için büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti. Kesikbaş, ESO olarak üyelerinin küresel pazarlara açılmasını ve ihracat kapasitelerini artırmak amacıyla birçok hizmet sunduklarını ifade ederek, Speed-Match etkinliğinin bu çalışmalardan biri olduğunu söyledi.

Kesikbaş, etkinliğe uluslararası katılımın yüksek olduğuna dikkat çekerek, özellikle havacılık, raylı sistemler ve otomotiv sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların yeni iş bağlantıları kurabilmeleri için bu tür etkinliklerin önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca etkinliğin ulusal ve uluslararası sektörel platformların desteğiyle gerçekleştirildiğini ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin bu konuda destek sağladığını belirtti.

ESO'nun uluslararası sektörel platformlarda yer aldığını ve Eskişehir sanayisinin küresel tanıtımını ve uluslararasılaşma yeteneklerini artırmak için çaba gösterdiğini de sözlerine ekledi. Kesikbaş, Eskişehir sanayisinin tanınmasıyla işbirliği ve yatırım fırsatlarının artacağını vurguladı ve Speed-Match etkinliğini her yıl daha da geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER