© Baykuş Haber

Engel parkurlu Avrupa Gençler Şampiyonası, İstanbulda başlıyor

DÜNYADA ENGEL PARKURLU İLK AVRUPA GENÇLER ŞAMPİYONASI, İSTANBUL’DA BAŞLIYOR. BAŞAKŞEHİR MİLLET BAHÇESİ’NDE 14-19 HAZİRAN 2023 TARİHLERİNDE DÜZENLENECEK ŞAMPİYONAYA TÜRKİYE’DEN 8 SPORCU OLMAK ÜZERE 15 ÜLKEDEN TOPLAM 82 PENTATLET KATILACAK.

İstanbul ev sahipliğinde gerçekleşecek olan ilk Avrupa Gençler Şampiyonası, heyecanla bekleniyor. Bu prestijli şampiyona, Başakşehir Millet Bahçesi'nde 14-19 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek ve Türkiye'den 8 sporcu dahil olmak üzere toplam 82 pentatletin katılımıyla gerçekleşecek.

Türkiye, modern pentatlon alanında düzenlenen iki dünya kupasına ev sahipliği yapmanın ardından şimdi de modern pentatlonun yeni disiplini olan engel parkurunun da yarışmalara dahil edileceği bu önemli organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu (TMPF) ve Avrupa Modern Pentatlon Konfederasyonu (ECMP) işbirliğiyle gerçekleşecek olan bu şampiyona, modern pentatlonun geleceğinin genç yetenekler tarafından şekilleneceği bir platform sunuyor.

Başakşehir Belediyesi'nin desteklediği bu organizasyon 15 farklı ülkeden 36 kadın ve 46 erkek olmak üzere toplam 82 pentatletin katılımıyla gerçekleşecek. Türkiye'nin ev sahibi olarak katılacağı şampiyonada 4 kadın ve 4 erkek olmak üzere toplam 8 sporcu yarışacak. Türkiye'yi temsil edecek olan sporcular ise 2023 yılındaki ulusal sıralama yarışlarında dereceye giren isimlerden oluşuyor.

Şampiyona, bayrak yarışı ile başlayacak ve ardından erkekler ve kadınlar kategorilerinde eleme yarışları düzenlenecek. Bu yarışlarda en fazla puanı alan 36 kadın ve 36 erkek sporcu, final aşamasına yükselecek. Şampiyonanın sonunda ise karışık bayrak yarışı ile heyecan son bulacak.

Bu büyük organizasyon, modern pentatlonun genç yetenekleri için bir vitrin olacak ve sporun geleceğini parlatacak yeteneklerin sahne alacağı bir etkinlik olarak ön plana çıkıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER