© Baykuş Haber

Engelli bireyler uygun spor branşlarına yönlendirilecek

Alper ŞAŞMAZ- Celal ATALAY/ANKARA, (DHA)- AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, engelli bireyler için sporun yaşam tarzı haline getirilmesi amacıyla ’Sporla Engelsiz Yaşam Projesi’ hayata geçirildi. Engelli bireyler, fiziksel ve sportif yatkınlıkları belirlenerek, uygun branşlara yönlendirilecek.

AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 'Sporla Engelsiz Yaşam Projesi', engelli bireylerin sporu yaşamlarının ayrılmaz bir parçası haline getirilmesini hedefliyor. Bu proje kapsamında engelli bireylerin fiziksel ve sportif yetenekleri tespit edilerek uygun spor branşlarına yönlendirilecek.

Saray Engelsiz Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen tanıtım programına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da katıldı. Program sırasında, bakanlar engelli sporcular ve gençlerle bir araya geldi. Etkinliğe bakan yardımcıları, milletvekilleri, spor federasyonlarının başkanları, milli sporcular ve aileler de katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sporun engelsiz bir yaşam için önemini vurgulayarak, engelli bireylerin spor sayesinde özgüven kazanmaya başladığını ve paralimpik olimpiyatlarında başarılı sonuçlar elde edildiğini belirtti. Ayrıca, 2023 Paris Olimpiyatları için şu ana kadar 34 kota sahip olduklarını ve bu sporcuların Türkiye'yi temsil edeceğine inandığını ifade etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise projenin, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın engellilere yönelik sporcu taraması çalışmasına destek olmayı amaçladığını söyledi. Bu proje ile herkesin spor yapabileceği bir dalın olduğunu vurgulayan Göktaş, engelli bireylerin fiziksel yeteneklerini 10 farklı sportif testle belirleyerek uygun branşlara yönlendireceklerini ve bu konuda ilgili federasyonlarla işbirliği yapacaklarını açıkladı.

Açılış konuşmalarının ardından bakanlar, sporcularla masa tenisi ve golbol oynadılar. Bu proje, engelli bireylerin sporu hayatlarının bir parçası haline getirerek daha aktif ve sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER