© Baykuş Haber

Engelliler için çuvallar dolusu mavi kapak topladılar

BOZKURT MÜFTÜLÜĞÜ ENGELLİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ TARAFINDAN TÜRKİYE OMURİLİK FELÇLİLERİ YARARINA "PLASTİK KAPAKLAR ÇÖPE DEĞİL HAYRA, DOĞAYA DEĞİL KUMBARAYA" TEMASIYLA TOPLADIKLARI PLASTİK KAPAKLARI, ANLAŞMALI FİRMAYA TESLİM ETTİLER.

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde, engellilere destek olmak amacıyla başlatılan bir kampanya kapsamında binlerce mavi kapak toplandı. Bozkurt Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü tarafından organize edilen bu kampanya, omurilik felçlilerine yardım etmek amacıyla gerçekleştirildi ve bir yıldır devam ediyor. "Plastik Kapaklar Çöpe Değil Hayra, Doğaya Değil Kumbaraya" adı altında düzenlenen bu kampanya sırasında binlerce mavi kapak çuvallarda toplandı.

Toplanan bu mavi kapaklar, Dünya Çevre Haftası'nda anlaşmalı bir firmaya teslim edildi. Bozkurt Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü Sorumlusu Dursun Açıl, kampanyanın amacının sadece engelli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamakla sınırlı olmadığını, aynı zamanda özellikle çocuklar ve gençler arasında çevre duyarlılığını artırmak ve çevre kirliliğinin en büyük nedenlerinden biri olan plastik atıkların doğaya zarar vermesini engellemeye katkıda bulunmak olduğunu belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER