© Baykuş Haber

Engelsiz Akdeniz kampüsü

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ(AÜ) ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜ İŞ BİRLİĞİYLE GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİN KAMPÜSTE RAHAT DOLAŞMASI İÇİN PROJE GELİŞTİRDİ.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü ve Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü iş birliğiyle, görme engelli öğrencilerin kampüs içinde daha rahat dolaşabilmesini sağlamak amacıyla Körcül Tarif Projesi geliştirildi. Bu projede, iç ve dış mekanlar için görme engelli bireylere yönelik ayrıntılı tarifler ve navigasyon sağlayan bir uygulama oluşturuldu.

Akdeniz Üniversitesi, erişilebilirlik çalışmalarına öncülük eden bir kurum olarak bu projeyi geliştirerek görme engelli öğrencilerin kampüs içinde kendilerini daha güvende ve bağımsız hissetmelerini sağlıyor. Bu projenin, görme engelli bireylerin kampüs içinde gezinmelerini kolaylaştıracağı ve onlara erişilebilirlik sunacağı belirtiliyor.

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, bu projenin görme engelli öğrencilere güvenli ve bağımsız bir deneyim sunacağını vurgulayarak, kampüs içindeki ayrıntılı tarifler ve yönlendirmelerin, bu öğrencilerin hareket etme zorluklarını aşmalarına yardımcı olacağını ifade etti.

Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emel Sardohan Yıldırım, projenin görme engelli öğrencilere eşit bir üniversite deneyimi sunma amacı taşıdığını ve bu projenin diğer üniversitelere örnek olabileceğini söyledi. Ayrıca, görme engelli öğrencilere hukuki destek sunacak bir hizmetin bu protokol kapsamında başlatılacağı açıklandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER