© Baykuş Haber

Enkaz kent Hatayda, TOKİ sakinleri Kurban Bayramını evlerinde geçiriyorlar

DEPREMİN VURDUĞU HATAY’DA TOKİ SAKİNLERİ, KURBAN BAYRAMINI EVLERİNDE KUTLAMANIN MUTLULUĞUNU BURUK YAŞIYORLAR.

Depremin vurduğu Hatay'da, TOKİ sakinleri, evlerinde Kurban Bayramı'nı kutlamanın sevincini yaşarken, kentin diğer bölgelerinde yaşanan yıkım ve hasar nedeniyle bayram buruk geçiyor. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerin Hatay'ı etkilemesi, özellikle Antakya ilçesinde büyük yıkımlara yol açtı. Birçok konut deprem nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Geçmişte canlılıkla dolu olan caddeler ve sokaklar ise bayram günlerinde boşalmış durumda.

Ancak Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 14 yıl önce inşa edilen Akasya Mahallesi'ndeki konutlar, depremi sağlam geçti ve sakinleri bayramlarını evlerinde kutlama fırsatı buluyor. TOKİ sakinleri için hayat, zorluklarla dolu olsa da normale dönmeye başlıyor.

Bülent Polat, depremin Antakya'da birçok konutun yıkılmasına neden olduğunu ancak kendilerinin binasının az hasarlı olduğunu ve mecburen burada yaşamak zorunda kaldıklarını belirtiyor. Polat, evlerinde bayramlarını kutladıklarını ve akrabalara ziyarete gideceklerini dile getiriyor.

Nevzat Bülbül, Akasya Mahallesi TOKİ konutlarının depremde zarar görmediğini ve akrabalarının bayram ziyaretine geldiğini ifade ediyor.

Hatice Kabakoğlu, evlerinin depremde zarar görmediğini ve TOKİ konutlarında akraba ziyaretlerinin devam ettiğini söylüyor.

Ömer Kabakoğlu ise TOKİ evlerinin depremde zarar görmediğini belirterek, evlerinde bayramı kutladıklarını ve depremin bir doğal felaket olduğunu ifade ediyor.

Hatay'da TOKİ konutlarının zarar görmediği bu zorlu günlerde, sakinlerinin bir araya gelip bayramlarını kutlama şansına sahip olduğu görülüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER