© Baykuş Haber

Enkaz kent Hatayda umut ışıkları

DEPREMİN VURDUĞU HATAY’IN ANTAKYA İLÇESİNDE BULUNAN TOKİ KONUTLARININ YANAN IŞIKLARI VATANDAŞLARA UMUT OLUYOR.

Hatay'ın Antakya ilçesindeki TOKİ konutlarının aydınlatılmış pencereleri, depremin etkilerinin hala devam ettiği bölgede umut kaynağı oldu. 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler, 11 il içinde en fazla yıkıma neden olanı Hatay'da meydana geldi. Antakya ilçesinde deprem nedeniyle hasar gören birçok konut hala yıkılma korkusuyla beklerken, şehirde terk edilmiş bir görünüm oluştu. Ancak, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 14 yıl önce inşa edilen Akasya Mahallesi'ndeki konutlar, depremden etkilenmediler ve hala ayakta duruyorlar. Depremin ardından şehir normale dönmeye başladıkça, TOKİ sakinleri de evlerine geri dönmeye başladılar. Bu TOKİ konutları, aydınlatılmış pencereleriyle adeta Antakyalılara umut kaynağı oldu.

TOKİ sakinlerinden Mehmet Bilger, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini dile getirerek, "Devletimiz ve Cumhurbaşkanımız harika bir iş başardılar. Memnunuz, çok sağlam bir bina. Deprem sırasında hiçbir zarar görmedik, şükür. Sadece hafif çatlaklar oldu, onlar da onarıldı" dedi.

Fatma Avcıoğlu ise Antakya'da sadece TOKİ konutlarının sağlam olduğunu vurgulayarak, "Deprem anında bu binada değildik. Kendi evimiz yıkıldı zaten, bu yere yeni taşındık. Antakya'da sadece TOKİ konutları sağlam kaldı. Devletimizin yaptığı yerler. Diğer binaların hiçbiri ayakta kalmadı. Antakya'da neredeyse hiç ev yok, sadece bu bölgelerde TOKİ konutları ayakta duruyor. Burası sağlam olduğu için burayı tuttuk. Hiç çatlak yok, şükür. Her şey çalışıyor, hatta asansörler bile. İki aydır buradayız ve kira ödüyoruz" dedi.

Hayatın yavaşça normale dönmeye başladığını ifade eden Hatice Bereket ise şunları söyledi: "TOKİ konutlarında yaşıyoruz, 1.5 ay sonra geri geldik. Binamız sağlam, ayakta duruyor. Burada oldukça iyi bir şekilde yaşıyoruz. Diğer mahallelere göre burada daha fazla insan yaşıyor. Burada yaşam normale dönmeye başladı. İlk başta, ailemin yanına misafirliğe geldiğimizde gerçekten korktuk. Ama şimdi daha iyiyiz. Antakya'nın kısa süre içinde toparlanacağını düşünüyoruz."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER