© Baykuş Haber

Enkaza dönen kentte kaybolan köpeğini arıyor, bulana ödül var

DEPREMİN VURDUĞU HATAY'IN DEFNE İLÇESİNDE YAŞAYAN CEYLAN KARAÇAYLI, 13 YILLIK GOLDEN CİNSİ 'SAFİR' İSİMLİ KÖPEĞİNİ ENKAZA DÖNEN ŞEHİRDE SOKAK SOKAK GEZEREK VE DUVARLARA ASTIĞI AFİŞLERLE ARIYOR.

Hatay'ın Depne ilçesindeki depremin ardından yaşanan kaos sırasında kaybolan 13 yaşındaki golden cinsi köpeği Safir'i bulmak için çırpınan Ceylan Karaçaylı, duvarlara astığı afişler ve sokak sokak dolaşarak umutsuzca arama çalışmalarını sürdürüyor.

Hatay, depremin etkisi altında binlerce insanın yaşamını sürdürdüğü çadır ve konteyner kamplarına dönüştüğü bir yer haline geldi. Ceylan Karaçaylı ve ailesi de Uğur Mumcu Parkı'nda kurdukları çadırda yaşam mücadelesi veriyor. Ailelerinin en değerli üyelerinden biri olan Safir adlı golden cinsi köpekleri de deprem sonrası onlarla birlikte hayatta kalmaya çalışıyordu. Ancak 29 Haziran'dan itibaren Safir kayboldu.

Karaçaylı ailesi, kaybettikleri köpeklerini bulmak için sokaklarda ve duvarlara astıkları afişlerle arama çalışmalarına devam ediyor. Ceylan Karaçaylı, köpeği Safir'i bulan veya geri getiren kişiye ödül vereceğini belirtiyor.

Gören, duyan veya bilen herkesten Safir hakkında haber bekleyen Karaçaylı, "Bizim evladımız o. 13 yıldır bizimle olan bir bebeğimiz. Gören, duyan, bilen rabbimin kulu yok gibi görünüyor. Her arayanın ihbarına gidiyoruz ve devam da edeceğiz. Ödülü de var. Gören, duyan, bilen rabbimin rızası için haber versin. Numaramız afişlerde mevcut. Lütfen bize ulaşırlarsa çok seviniriz." dedi.

Safir'i bulana ödül vereceklerini ve bu zor zamanlarda köpeklerinin kaybolmasıyla daha da üzüldüklerini ifade eden Karaçaylı, "Şu an bu şehirde aramak çok zor. Ödül için rakam vermek istemiyorum ama öyle küçümsenecek bir rakam değil benim içimden geçen." şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER