© Baykuş Haber

Enkazdan çıkan 49 yıllık mektup, tıp fakültesi öğrencisini duygulandırdı

Hatay'ın Antakya ilçesindeki depremin ardından bir enkazda bulunan 49 yıllık mektup, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Derya Kahıgan için duygusal anlara yol açtı. Kahıgan, mektubu okurken gözleri doldu ve ilk görev yeri olarak Antakya'yı seçeceğini açıkladı.

Depremin etkilediği Hatay'da enkaz kaldırma çalışmaları ve konteyner kent kurulumları hızla devam ederken, bölgeyi ziyaret eden insanlar yaşanan felaket karşısında büyük üzüntü yaşamaktadır.

Derya Kahıgan, arkadaşlarıyla birlikte bölgeyi inceledikten sonra duygusal anlar yaşadıklarını ifade etti. Enkazlar arasında geçerken, insanların anılarının ve yaşamlarının enkaz altında kaldığını gördüklerini dile getiren Kahıgan, "Hepimiz enkazların arasında bir şeylerimizi bıraktık. İnsanların evleriyle birlikte yaşadıkları anıları depremle birlikte gömüldü ve toprağın altında kaldı." şeklinde konuştu.

Molozlar arasında bulunan 49 yıl önce Almanya'dan bir oğul tarafından annesine yazılan mektubu okuyan Kahıgan, bu mektubun gurbetten yazılmış bir mektup olduğunu düşünerek, aileye para gönderme ve ağabeye yardım etme niyetini içerdiğini belirtti. Mektubun duygusal etkisi altında olduğunu ifade eden Kahıgan, Antakya'daki anıtın önünde çekilmiş bir fotoğrafın da mektupla birlikte bulunduğunu söyledi.

Derya Kahıgan, mezuniyetinin ardından ilk görev yerini seçerken Hatay'ı tercih edeceğini açıkladı. Antakya'ya olan gönül borcuyla ilgili olarak, "Stajlarım başlasaydı ve elimden fazlası gelseydi deprem anında da burada olmayı isterdim. Antakya’ya gönül borcumuz var. İlk tayin yerime burayı yazacağım. 49 yıl önce yazılan bir mektubun enkazın arasından elime geçeceğini tahmin bile edemezdim. Bu kadar korunmuş yırtılmamış. İlk görev yerim söz Antakya olacak." şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER