© Baykuş Haber

Enkazdan çıkarılan araçların akıbeti belli oldu

DEPREMİN VURDUĞU HATAY’DA ENKAZDAN ÇIKARILARAK MUHAFAZA ALTINA ALINAN ARAÇLARDAN 780 TANESİNİN ŞASE NUMARALARINDAN TESPİTİ YAPILDI. HAK SAHİPLERİ, 30 GÜN İÇERİSİNDE ARAÇLARINI ALABİLECEKLER.

Depremin etkilediği Hatay'da enkaz altından kurtarılan ve muhafaza altına alınan 780 aracın şase numaraları tespit edildi. Araç sahipleri, araçlarını 30 gün içinde teslim alabilecekler. Kahramanmaraş merkezli depremler özellikle Hatay'da büyük hasara neden olmuştu. Binlerce araç enkaz altında kalarak hurda haline gelmişti. Hatay Valiliği, bu araçların genel güvenlikleri sağlamak amacıyla belirli bölgelerde muhafaza altına alındığını açıkladı.

Valilik, tespiti yapılan 780 aracın hak sahiplerinin mağdur olmaması ve araçların ekonomik değerlerini kaybetmemesi için 30 gün içinde başvurarak araçlarını teslim alabileceklerini belirtti. Ancak görünümü üzücü olan bu araçlar, deprem anı ve sonrasına dair hüzünlü anıları da canlandırıyor.

Depremde zarar gören bu araçların sahipleri, araçlarını böyle bir durumda görmekten dolayı üzgün olduklarını ifade ediyor. Ayrıca, araç sahiplerinin bazılarının bu araçları alıp götürdüğünü ancak bazılarının ise araçlarını bıraktığını ve bu sahiplerin vefat etmiş olabileceğini belirtiyorlar. Aracın muhafaza altında bulunduğu alanlar adeta bir araç mezarlığına dönüşmüş durumda.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER