© Baykuş Haber

Enkazdan umut yeşerdi

DEPREMİN VURDUĞU HATAY’IN ANTAKYA İLÇESİNDE YIKILAN BİNALARIN VE İŞ YERLERİNİN ENKAZINDA AYÇİÇEĞİ VE MISIR YEŞERDİ.

Hatay'ın Antakya ilçesinde meydana gelen depremin ardından yıkılan binaların ve iş yerlerinin enkazlarında ayçiçeği ve mısır yetişti. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihli depremler, 11 il içinde en fazla yıkımı Hatay'da gerçekleştirdi. Antakya ilçesinde birçok binanın ve iş yerinin enkazı temizlendikten sonra, bazı yerlerde ayçiçeği ve mısır bitkileri yetişti. Daha önce Kahramanmaraş'ta bir kuruyemişçi dükkânının enkazında ayçiçeği yetişmişti.

Bu olayı değerlendiren Antakya'dan bir vatandaş olan Cuma Tatar, "Depremin öncesinde burada kasaplar, marketler, konfeksiyon dükkanları ve kuş yemi satışı yapan birçok iş yeri bulunuyordu. Şimdi enkazların üzerinde mısır bitkileri yetişiyor. Umarım evlerimiz yeniden inşa edilir ve buraya dönebiliriz" dedi.

Enkazdan yetişen mısır ve ayçiçeği bitkileri, bazı insanları mutlu etti. İsmail Yaşar adlı bir diğer vatandaş, "Bu bölgede önceden konutlar ve iş yerleri vardı. Cadde ve sokaklar canlı ve parlaktı. Depremin ardından enkazlardan mısır ve ayçiçeği gibi bitkilerin yetişmesi ilginç. İnsanlar böyle güzel şeyleri gördükçe mutlu oluyorlar. Hiçbir şey kalmamış gibi görünüyor, ama böyle bitkilerin yetişmesi insanları şaşırtıyor" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER